fallback

Шеф на Volkswagen е депортиран от Китай за употреба на наркотици

Йохен Сенгпил е дал положителна проба след завръщане от Тайланд

Директорът на подразделението на Volkswagen в Китай - Йохан Сенгпил, е депортиран от страната, след като е бил уличен в употреба както на канабис, така и на кокаин. Той е дал положителна проба след завръщането си от Тайланд и е задържан за 10 дни в китайски арест, преди да бъде депортиран в Германия.

Няма информация защо Сенгпил е тестван на митницата след прибирането си от Тайланд. В полицейския доклад се твърди, че именно тайландската полиция е предупредила китайските власти. От външното министерство на Германия съобщиха единствено, че „са в постоянен контакт със засегнатото лице и с местните власти“.

Всички усилия както на Volkswagen Group China, така и германското посолство да уредят освобождаването на Сенгпил от ареста не са дали резултат и в крайна сметка топ-мениджърът е депортиран. Твърди се, че това е станало по изрично нареждане на китайския президент Си Дзинпин, като на германеца е наложена забрана за ново посещение Китай, където употребата на наркотици се наказва сурово.

Сенгпил има богат опит в маркетинга - именно той създава известния слоган на VW „Das Auto“. Преди да стане маркетинг директор на VW в Китай, той ръководи маркетинговия отдел на цялата група Volkswagen.

Този неприятен инцидент се случва във възможно най-лошия момент за Volkswagen. Автомобилният производител продължава да губи пазарен дял в Китай, а продажбите му на местния пазар са паднали с 15% до 711 500 автомобила.

fallback
  • #4
    анонимен ( преди 3 часа )
    Е поне е топнал швабската чушка в Тайланд. Спомням си като се запознах с 2 мацки там и 2те твърдяха че се казват Порн. А аз си мислех че се гъбаркат с мен.
  • #3
    Мда ( преди 3 часа )
    Е, този не се е съгласил да му дадат кола на Шауми и да я хвали под път и над път и случайно в Тайван са го поканили на разгулно парти, и съвсем случайно са тествали баш него, както тестват всички влизащи от Тайван в Китай, разбира се. И разбира се съвсем случайно ама точно Си се е занимал с неговия случай. Е, следващия е ще е по-сговорчив. Милиционерски номера, Сър!
  • #2
    анонимен ( преди 4 часа )
    Както се казва на жаргон - ушили са го!
  • #1
    Ти да видиш ( преди 4 часа )
    И на тези електромобилите имат срив на китайския пазар! А Джим Фарли има наглостта да твърди, че пазара на електромобили в световен мащаб расте и продажбите се увеличават! Даже лично си е купил китайски електромобил. А сега де?
fallback
Последни