fallback

Легендата Jaguar E-Type се завърна

Британската икона вече е с отопляемо предно стъкло и Bluetooth радио

С преминаването на Jaguar към електрическа гама, компанията вече приключва с производството на автомобили с ДВГ. Въпреки това, ако копнеете за ретро автомобил на британската марка, отделът Jaguar Classic ще изработи ръчно такъв за вас от нулата. Така например един "лоялен клиент от Югоизточна Азия" си поиска двойка E-Type и ги получи.

Спортните автомобили са направени по оригинални чертежи. Колите са стилизирани по E-Type Series III Commemorative Edition от 1974 година, от който са направени едва 50 бройки. Единият автомобил е изпълнен в цветовия нюанс Signet Green, а другият - в Opal Black. За да се постигне пълно съответствие с иконата, в проекта бе включена компанията Deakin & Franci, най-старият британски бижутер, която направи логото от 18 каратово злато и сребро.

Разбира се, не мина без осъвременяване на модела. Специалният E-Type разполага с отопляемо предно стъкло и Bluetooth радио, докато интериорът е изпълнен в кафява кожа Bridge of Weir. Акцентът е централната конзола, която е изработена от метал и има гравирана чертожна схема на E-Type Series I. От Jaguar Classic твърдят, че нейните специалисти са прекарали над 2000 часа, за да направят промените.

Под капака на спортния автомобил има 3,8-литров редови шестцилиндров двигател с електронно впръскване на горивото, който е съчетан с петстепенна механична скоростна кутия.

Колко струват колите? От Jaguar не казват, но със сигурност цената ще бъде много над тази на E-Type Reborn, пуснат през 2017 г. за 295 000 британски лири. Още повече, че Reborn е пълна реставрация на съществуващ автомобил, докато E-Type Commemorative е създаден от нулата.

Още снимки на модела - в галерията:

fallback
fallback
Последни