fallback

Суперевтин всъдеход на рама от Toyota излиза догодина

Моделът се нарича Rangga и е на базата на пикапа Hilux Champ (ВИДЕО)

Новият всъдеход Toyota Rangga беше представен на автомобилното изложение в Индонезия. Формално това е концепция, но серийната версия ще се появи на пазарите от 2025 година. Подробности съобщава сайтът GaadiWaadi.

Всъдеходът е създаден на платформата на пикапа на рама Toyota Hilux Champ, на цената му е учудващо ниска - само 12 000 долара. Предната част на двата автомобила е идентична, но вместо товарната платформа на пикапа всъдеходът Rangga получава каросерия.

4.5-метровият SUV се отличава с насечен дизайн с извита линия на прозорците, големи фарове и масивен пластмасов защитен бодикит. Страните са украсени с интересно щамповане.

Насечените повърхности преобладават и в купето. Всъдеходът е седемместен - монтирани са три реда седалки. На централния панел е разположен седеминчов сензорен дисплей. Мултимедийната система е допълнена от Android Auto и Apple CarPlay.

Освен това бюджетният модел е оборудван с двузонов климатроник, камера, сензори за паркиране, ABS и 2 въздушни възглавници. Според създателите на модела, в него има всичко най-необходимо.

Новият SUV Toyota Rangga е оборудван с 2.4-литров турбодизел с мощност 150 к.с. и с шестстепенна автоматична скоростна кутия. Задвижването на всички колела е допълнено с редуктор, така, че проходимостта му е гарантирана.

За съжаление този евтин всъдеход не е предназначен за пазарите в Европа и респективно - у нас.

fallback
  • #3
    Тинтири_минитири ( преди 5 часа )
    Анонимен... Нормален ли си? Само Тойота държи 15% от американския пазар, Тесла е с 3% дял. Добави останалите японци и дела им става над 35%. Представянето им в Европа също е повече от добро. А на азиятския пазар доминацията им е унищожителна! Ти какво искаш да продават в Индонезия ? Електричка за 100к? Ония пичове си нямат евро-фашисти и колите им са евтини!
  • #2
    анонимен ( преди 6 часа )
    Нормално. Все някъде трябва да си продават продукцията. Днес четох, че BYD вече започва да се налага на японския пазар. И не става въпрос на пазара на японците, а на пазара в Япония. Каква ирония. Китайците да продават скъпи модели в САЩ, Европа и Япония, а европейските и японските производители да се надпреварват да правят евтини модели за пазарите в третия свят, за да си запазят производството и бройките. После да се гордеят че са продали 5 пъти повече бройки на 10 пъти по-ниски цени.
  • #1
    Нямаше нужда ( преди 6 часа )
    "За съжаление този евтин всъдеход не е предназначен за пазарите в Европа и респективно - у нас." Даже нямаше нужда да го пишете това. Автомобил за 12 000 долара? Особено пък всъдеход пък бил той и китайски? А тук става въпрос за Toyota, макар и орязан модел.
fallback
Последни