fallback

Най-скъпата катастрофа на годината? Две Bugatti Chiron се удариха в Мароко

Още едно доказателство, че милионите в банката не подобряват уменията зад волана (ВИДЕО)

Когато много на брой мощни автомобили се съберат на едно място нещата често се объркват. Това се случи и на Bugatti Grand Tour Morocco - събитие, организирано от производителя на хиперколи за собственици на марката. Два Chiron-а, пилотирани от хора, вероятно твърде сигурни както в банковите си сметки, така и в шофьорските си умения, се сблъскаха при опита си да изпреварят камион на пътя.

Инцидентът е станал на 21 октомври на главния път, свързващ Танжер и Тетуан в Мароко. Във видео, което се появи в различни сайтове и в социалните мрежи, се вижда как три Bugatti-та изпреварват бавно движещ се автобус. Нещата обаче бързо излизат от контрол, което показва, че 7-цифрената банкова сметка не ви прави добър шофьор.

Сребристият Chiron Super Sport очевидно не се задоволява само с изпреварването на автобуса и се опитва да мине и пред белия Chiron отпред, както и пред камион на тесния, еднолентов път. Тази гениална идея се появява и в главата на шофьора на белия Chiron Pur Sport, който също тръгва да изпреварва камиона.

Резултатът е лесно предвидим - сребристата хиперкола се завърта и излиза в канавката, а бялата успява да остане на пътя. Опитвайки се да избегне сблъсъка камионът се обръща настрани.

На снимки, публикувани в местното издание Tanjaoui.ma, се виждат щетите по колите. Chiron Super Sport поема основата тежест, като предната си броня, предния капак и решетката са на парчета. Със сигурност поражения има и по долната част. Pur Sport се отървава само с драскотини, но техният ремонт няма да е евтин. Пътуващите в хиперколите не са пострадали, но състоянието на на шофьора на камиона остава неизвестно.

Общо 21 коли са участвали в Bugatti Grand Tour Morocco, като сред тях има Veyron Vitesse, Chiron, Chiron Pur Sport, Chiron Super Sport и Chiron Super Sport 300+. На събитието е присъствал и изпълнителният директор на Bugatti-Rimac - Мате Римац, който също кара Chiron, украсен с хърватското знаме. Засега той не е коментирал инцидента.

fallback
  • #2
    Илиян ( преди 3 часа )
    Тия дайхатсута нямат ли сензори за страничен удар???
  • #1
    анонимен ( преди 4 часа )
    Айдеее ... Замина половината БВП на страната!
fallback
Последни