fallback

Безумие: Автомобил беше засечен да лети с 260 км/ч в София

Над 300 000 нарушения на скоростта са установени в столицата само тази година

От началото на годината на територията на София са настъпили 588 тежки пътни инцидента - с 11 по-малко за същия период на миналата година. Това заяви комисар Валентин Крушарски, началник на отдел „Пътна полиция“ в СДВР.

Ранените при инциденти са 693 (с двама повече), докато загиналите на територията на София от началото на годината са 25 или с 14 по-малко в сравнение със същия период на 2023 г., сочи статистиката на „Пътна полиция“.

„Най-честите нарушения на територията на София са нарушенията извършвани от водачи, които карат с превишена скорост. От началото на годината са установени 302 949 нарушения на столицата за превишена скорост. Това е с над 32 000 повече в сравнение със същия период на миналата година“, обясни комисар Крушарски.

Шофьорите си позволяват да превишават скоростта най-често на бул. „Черни връх“, Южната дъга на Околовръстното шосе на столицата, бул. "България" и други големи пътни артерии. Най-голямото нарушение през тази година е засечено именно на Околовръстното, където е засечен автомобил с над 260 км/ч. Водачът е установен и санкциониран.

„Наказаните от началото на годината са с 1000 повече в сравнение с миналия период. В цифри това означава 6273 водача, пътници и хора, които превозват своите деца неправилно в автомобила", уточни Крушарски.

От началото на годината са установени 1098 водача, които са седнали зад волана употребили алкохол, а тези, които са употребили наркотични вещества са 635.

Какви други нарушения се правят най-често - вижте на Dnes.bg

fallback
  • #4
    анонимен ( преди 2 часа )
    3, на Българя не върви да се сложат 100, но и 50 не си е работа. а за Черни връх съм учуден, понеже там през 500м има пътека с легнал полицай, та там 50 е трудно.
  • #3
    Тинтири_минитири ( преди 3 часа )
    Както се вижда "нарушенията" са на трилентови булеварди, с глупави ограничения сложени за хранилки и несъобразени с реалните условия. Цялата работа е в прибирането на едни пари! На държавно ниво има повече катастрофи тази година, а не по-малко и то въпреки "усилията" и високите глоби. Резонно, защото СКОРОСТТА НИКОГА НЕ Е БИЛА ПРОБЛЕМ!!! загиналите не са поради превишена скорост! 70% от загиналите са при НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ и ОТНЕТО ПРЕДИМСТВО! И двете реално не подлежащи на контрол!
  • #2
    анонимен ( преди 3 часа )
    Също така - да се премисли малко връзката на северната тангента с околовръстното (на Ботевградско) посока Калотина, че е срам и позор.. предвид че пренасочиха транзитния (а това е 90 да не кажа 100%) трафик оттам
  • #1
    анонимен ( преди 4 часа )
    Ами конкретно на Околомръсното - може да се сложи адаптивна система за скоростта. Когато сутирн и вечер има трафик е ок да е 80-100, ама когато няма жива душа, не виждам защо не 120 примерно. Участъка от Бизнес Парк до Ботевградско е също пълна пародия с тези 90.. та дори има и 50 заради един кирлив светофар на Казичане.
fallback
Последни