fallback

Tesla пусна Model Y със 7 места в Европа

Новата версия се предлага само със задвижване на 4-те колела и по-дълъг пробег

Световният бестселър на Tesla – Model Y, току-що стана още по-практичен: вече се предлага със седем места. Новият вариант на този SUV e и на пазара в Европа, но ако закупите версията за задвижване на четирите колела с голям пробег. ​​​​​

Long Range AWD Y започва от 57 490 евро на Стария континент.  Допълнителният трети ред обаче ще струва допълнително 2500. Той е с две гледащи напред седалки, които се сгъват за максимално пространство. Последните ще бъде лесно достъпни благодарение на плъзгащия се втори ред. Той също се сгъва.   Натиснете бутоните за влизане, разположени на облегалката на всяка външна седалка от втори ред, и можете да ги местите, за да улесните влизането на пътниците. Telsa казва, че последните също получават удобно място за главата благодарение на позиционирането им под задното стъкло. Плюс бонус - има два USB-C изхода за зареждане на мобилни устройства.

  Електромобилите нямат преден двигател или заден резервоар за гориво, така че в този модел Y има място за 117 литра място за съхранение под предния капак и 363 литра зад третия ред. Хората на Мъск изчисляват, че дори и седемте пътници да се настанят вътре, ще можете да поставите два ръчни куфара и две големи чанти.

Сгънете ли третия ред, използвате Model Y като петместен и получавате 753 литра – достатъчно, за да поставите детски колички, скутери или сгъваеми легла. Model Y може също така да тегли 1600 кг – малка каравана за двама.

Задвижването на четирите колела с голям пробег Model Y има комбиниран пробег от 533 километра (до 367, ако вземете 19-инчовите стандартни колела). Зарежда до 250kW. В мрежата на Tesla Supercharger (Model Y идва с пълен достъп както при всички модели) имате гарантирано 320 километра зареждане само за 15 минути.  

fallback
  • #6
    анонимен ( преди 9 часа )
    Тази добавка за 7 места е към текущата версия на Игрека и вече я има в немския конфигуратор. Juniper е с по-тънки фарове като Highland.
  • #5
    до 4 ( преди 9 часа )
    Да, нарича се Model Y Juniper (новата тройка е Highland), но официално още не е на пазара. Изцяло нова ревизия е и се усеща като съвсем друга кола.
  • #4
    БайБоцимир ( преди 16 часа )
    Това нещо мина ли някаква обновяване като модел 3?
  • #3
    Иванов ( преди 19 часа )
    Бъдещето е факт
  • #2
    анонимен ( преди 22 часа )
    Двгето си замина
  • #1
    Факт ( преди 1 ден )
    Двг е минало
fallback
Последни