fallback

И шефът на BMW поиска отмяна на забраната на ДВГ

Само така ЕС ще намали зависимостта си от Китай, категоричен е Оливер Ципсе

Европа трябва да отмени плана си за забрана на нови автомобили с емисии на изкопаеми горива от 2035 г., за да намали зависимостта от китайската верига за доставки на батерии и да използва своите технологични предимства. Това обяви главният изпълнителен директор Оливер Ципсе по време на автосалона в Париж.

Шефът на баварския концерн отдавна настоява регулаторите да разрешат на производителите на автомобили да използват различни технологии, включително алтернативни горива като електронни горива или биогорива и автомобили с водородни горивни клетки.

Ципсе е категоричен, че Европа не нуждае от нова регулаторна рамка, за да може регионът да остане конкурентоспособен. В момента обаче настроението в индустрията в региона е песимистично.

„Коригирането на целта от 100% BEV през 2035 г. като част от всеобхватен пакет за намаляване на емисиите на CO2 също би позволило на европейските производители на оригинално оборудване да разчитат по-малко на Китай за батерии“, обясни главният изпълнителен директор на BMW.

През март 2023 г. страните от ЕС одобриха закон, който изисква всички нови автомобили да имат нулеви емисии на CO2 от 2035 г. Това на практика забранява дизеловите и бензиновите превозни средства, а също така предвижда с 55% по-ниски емисии на CO2 от 2030 г. в сравнение с нивата от 2021 г.

Производителите на автомобили, сред които са BMW, VW и Renault, както и италианското правителство, призоваха целите за CO2 да бъдат разхлабени или отложени, опасявайки се от въздействието на тежки глоби поради по-ниските от очакваните продажби на EV.

fallback
  • #11
    До Тинтири ( преди 3 часа )
    Ще ми обясниш ли по коя логика палмите на арабите ще растат във антарктика, а палмите на местните няма да растат? Как така лития от Чили успява да порасне в батерия в Китай, но в Европа не вирее? Да не би защото BYD подготвя почвата от 1995 година, а европейците си мислят, че ако е планирано да започнеш да продаваш повече електромобили през 2025 година то спокойно можеш да започнеш да мислиш за това през 2020, а случая с Toyota и по-късно.
  • #10
    Тинтири_минитири ( преди 4 часа )
    Елементарна икономика електрофилчета! Не садиш палми в Арктика,щото няма как да си конглокентен на арабите! От там евентуално може да изнасяш лед на кубчета и в това трябва да се съсредоточиш - това ти е икономическото предимство. А ако подпомагаш чуждо икономическо предимство вместо своето се самоубиваш икономически! Ама електрофилството е доказало вече, че живее само в празни глави!
  • #9
    Тинтири_минитири ( преди 4 часа )
    Евро-фашистите ще прогледнат... но ще е по трудния начин! След като са убили индустрията и з*дниците им са оголели и огладнели.
  • #8
    анонимен ( преди 4 часа )
    Не че те не искат, просто не могат да продават, ние не искаме!
  • #7
    TSLA ( преди 4 часа )
    И шефа на БМВ ще носи газиол от Венецуела с кофи? Ще го продава до зелето на Женския и ще вика: Кой разбира, тук се спира!? Глyпocти на кубик. 21-век, имаш ли гърне си Ciao.
  • #6
    анонимен ( преди 5 часа )
    3-ти, ти знали знаш че тези кметове с позеленили глави не са вечни и че всяко тяхно решение е обратимо. Сега, както Европа е заята от недоволство към местните и ЕС политики - всякакви такива мерки и изказвания са меко казани смешни. А че забраната ще падне, е почети сигурно
  • #5
    Грета Тунберг ( преди 5 часа )
    На моят алфа чекист електрика митбъстъра не му действа.
  • #4
    анонимен ( преди 6 часа )
    Аз пък искам да запазят регулациите. Направиха ги заради тях, а те се н а а к а х а и сега реват. Да ходят да ровят по кофите.
  • #3
    анонимен ( преди 6 часа )
    "Късно е либе за китка." Бай Китай е недостижим в електрокарите, вие съсипахте ценообразуването на ДВГ-тата и всеки по-голям *** град "с гордост" заявява, че не иска ДВГ-та, та сега и да отменяте забраната и да си остане тя, няма значение. Точно BMW ще просъществуват още известно време, защото имат (стара) фенска маса, а и тия с парите все при тях търчат, но като тропне баба фон ден Л. с краче '35-та и ще станат и те едни безлични електрокарчета с големи черни "решетки" отпред.
  • #2
    Грета Тунберг ( преди 6 часа )
    На моят алфа чекист електрика митбъстъра не му действа.
fallback
Последни