fallback

Tesla Cybertruck стана полицейска кола

Жители на Калифорния негодуват срещу огромната цена на придобивката

Американската полиция използва голямо разнообразие от автомобили. От бавната Toyota Prius до супер бързите Ford Mustang и Chevrolet Camaro, от бруталния Chevrolet Suburban до легендарния Ford Crown Victoria Police Interceptor. Всяка година все повече и повече електрически и хибридни модели, включително продукти на марката Tesla, започват полицейска служба.

Новобранец  в полицейския участък на град Ървайн, Калифорния, е вече новият електрически пикап Tesla Cybertruck. Макар да не е ясно колко "истинска" полицейска работа ще върши този футуристичен модел, едно е сигурно - вече привлича огромно внимание. Пикапът ще бъде част от инициативата D.A.R.E. (Drug Abuse Resistance Education), насочена към борба с наркотиците сред учениците и студентите в САЩ.

Полицейският Cybertruck е оборудван с всичко необходимо, включително специална ливрея, светлинни буркани, звукова сигнализация, както и персонализиран интериор, проектиран специално за новата му роля. В създаването на автомобила са участвали тунинг фирмите Unplugged Performance и Whelen Engineering.

По думите на шефа на полицията в града Майкъл Кент, "независимо дали става въпрос за PT Cruiser или Cybertruck, тези автомобили предизвикват любопитството на шофьори от всички възрасти. Много съм горд, че ние сме първото полицейско управление в страната, което разполага с такъв автомобил в нашия автопарк".

Обществената реакция обаче е смесена. Един от коментарите към видеото на щатската полиция в Instagram гласи: "Поздравления, че станахте за посмешище на цялата страна. Мога само да си представя какво мислят хората, които живеят тук, за това прахосване на пари". Друг подкрепя мнението: "Ето какво имаме предвид, като лишаваме полицията от средства. Това е чиста загуба на пари".

Тези коментари показват недоволството, което мнозина изглежда изпитват към тази Tesla. Автомобилът струва над над $132 000, което включва цената на пикапа и около $21 000 в модификации за D.A.R.E. Ако PT Cruiser би привлякъл тълпа, както казва Кент, защо да не се спестят около $122 000 на данъкоплатците, като се сключи договор с Chrysler?

Има и такива обаче, които похвалиха инициативата на полицейския началник, като казаха, че "ако това помага да превърнем едно дете от лошо в добро, си струва!" Кент също така коментира и стойността на пикапа: "Вниманието на младежта не може да бъде количествено определено, защото е наистина безценно". Повечето хора в Ървайн се надяват, че подобна инвестиция наистина ще се отплати.

 

fallback
  • #8
    До долния ( преди 6 минути )
    Говориме за нормален човек не за таксиджия умрел. На такситата отдавна метрото им изяде бизнеса
  • #7
    Шишо бакшишо ( преди 30 минути )
    С 200 км на ден със пукнал от глад само след седмица.
  • #6
    Факт ( преди 58 минути )
    Дори да правиш 200км пробег всеки ден за година това са 73000 км с електричка с пробег на зареждането от около 550км това са 133 зареждания на зяреждане по 30 минути това са 78 часа или малко над 3 дена. Тоест само 3 дена зареждане за да минаваш по 200км на ден за цяла година. И ще ти струва само 1862 лева при цена от 14ст. за квтч и батерия с капацитет от 100квтч, срещу 10840 лева за да изминеш същото разстояние с двг при среден разход 5.5 на 100кмм и цена 2.70лв за литър
  • #5
    До 4 ( преди 1 час )
    "Но буквалния превод на stainless steel не е неръждясваща стомана, а по-малко ръждясваща стомана" От любопитство бих искал да попитам "wireless connection" ще рече нещо с половин кабел или как да го разбирам. "Stainless" идва от думата "stain" и ще рече без петна, за стомана се превежда "неръждаема стомана". Иначе ти сложих плюс за твърдението, че когато и да я полираш ще изглежда като нова.
  • #4
    До три ( преди 1 час )
    Вярно е наполовина. Не се притесняват от вода, включително морска. Но буквалния превод на stainless steel не е неръждясваща стомана, а по-малко ръждясваща стомана. Хубавото е че това е само визуален ефект, който не прави реални язви върху ламарината и тя не корозира като черните ламарини. След 100 години, ако полираш ръждата получена днес, ще получиш същия резултат като да я полираш утре
  • #3
    До втория ( преди 3 часа )
    само дето "чените" "неръждаеми" панели ръждясват след първи дъжд.....
  • #2
    До първия ( преди 3 часа )
    Всъщност покрай тази играчка могат да изгният няколко по-евтини играчки. Този автомобил на практика е вечен, ако се поддържа. Вярно че шасито му е алуминиево и не става за тежък офроуд, но както алуминиевото шаси, така и неръждаемите панели след 50 години няма да са мръднали.
  • #1
    анонимен ( преди 3 часа )
    Преди месец време в шоуто на Джон Оливър говориха точно за този вид разхищаване на средства. Как използват фондове за борба с различните зависимости за да купуват подобни играчки.
fallback
Последни