fallback

Lamborghini се похвали с успешна стратегия - заложи на хибриди вместо на EV

Сега не е моментът за електрическа суперкола, категорични са италианците

Преди около пет години Lamborghini реши да заложи на хибридно задвижване за цялата си модела гама, отхвърляйки идеята за преминаване към изцяло електрическо задвижване. И тази стратегия на италианския производител се оказа успешна, похвали се техническият директор на компанията Рувен Мор.

По това време изглеждаше, че само електрическите коли, а не хибридите, могат да бъдат бъдещето, като това се дължеше на промените в законодателството и настройките в обществено мнение. С течение на времето обаче ситуацията се промени - продажбите на електрически превозни средства се забавиха и правителствата започнаха да смекчават строгите изисквания за преход към електромобили.

Едновременно с това търсенето на автомобили с големи двигатели с вътрешно горене нарасна и така решението на Lamborghini се оказа успешно. Затова и италианският производител няма да променя стратегията си поне още 4 години.

„В този момент един електрически суперавтомобил не би бил популярен в момента. Видяхме много електрически преводни средства на пазара, които не са успешни“, категоричен е Рувен Мор.

Lamborghini вече изцяло е хибридизирал гамата си, като предлага Revuelto с V12 двигател, Temerario и Urus SUV, които разчитат на V8 с двойно турбо.

„Много съм доволен от настоящата ни гама, защото с нея ще можем да оцелеем през следващите десет години с хибридни модели. Но също така разбирам, че преходът към електрически превозни средства е неизбежен“, каза още техническият директор на марката.

Lamborghini планира да пусне първата си изцяло електрическа кола през 2028 г. Това няма да е суперкола, а кросоувър от класа gran turismo с 2+2 места, представен преди това като концепт Lanzador. Основната задача на компанията ще бъде да създаде уникален електрически автомобил, различен от останалите.

fallback
  • #2
    До долния: ( преди 1 час )
    Опорко, ти ламборгини ли караш до кварталния магазин, че си толкоз въодушевен?
  • #1
    Hvaliprats ( преди 3 часа )
    Тротонетка, как беше опорката? Хибридите нямали бъдеще, трябвало всички заедно да преминат на електромобили. Е, Ламборгини показват че все пак на някои им е осанал мозък в главите.
fallback
Последни