fallback

Руснаците обясниха защо не искат да купуват китайски коли

Лошо качество на изработка, високи цени и липса на резервни части са основните причини

Повече от една четвърт от руснаците отказват да купуват автомобили, сглобени в Китай. Според аналитичната агенция „Автостат“, 27.6 процента от анкетираните са категорично против покупката на автомобил от Китай, като заявяват, че при никакви обстоятелства не биха се замислили за модели от азиатската държава.

В същото време китайските коли всеки месец влизат в списъка на най-продаваните возила в Русия, отстъпвайки само на марката Lada. Други 27.5 процента от анкетираните казват, че са принудени да си купят китайска кола, тъй като към днешна дата не виждат други алтернативи, но като цяло и тази група не харесва китайските коли.

Около 18 процента заявяват, че вече са купили кола от Китай, а само седем процента от руснаците са готови да купят китайски коли като втора кола. Анкетираните, в допълнение към неоправдано високите цени, казват, че основните недостатъци на китайските автомобили са лошото качество на изработката, както и недостигът на необходимите резервни части за следпродажбено обслужване.

Освен това много респонденти се съмняват в надеждността на моделите от Китай. В края на септември проучване показа в кои руски региони има най-много китайски автомобили. Оказа се, че най-много „китайци” има в Санкт Петербург.

fallback
  • #5
    анонимен ( преди 2 часа )
    Предвид че при тях избора е китайско, китайско, но с руска емблема и спартанска Лада говори много. Вярно има го и момента, че тези коли едва ли са адаптирани за руския пазар, ами са директно китайската версия. Но все пак... Ето това пропускат много хора като въздишат по ниските китайски цени.
  • #4
    До 2 ( преди 2 часа )
    Електрика го мани. Ние нормалните хора знаем, че сандвичът от картинката в менюто не е точно същия като този, който ти сервират да ядеш. С други думи, в Ютюб и рекламните каталози всичко е много хубаво. На практика, не точно. Но, както казах това е при нормалните хора.
  • #3
    РУК ( преди 2 часа )
    Мите, препрочети статията 3 пъти че пропускаш 50% от думите, а си толкова функционално грамотен иначе! Това е мнение от хора на пазар доминиран от китайски коли! Хора с реален опит с колите. Нещо което ти не знаеш какво е! Освен опита в дистрибуция на дъвки Орбит!
  • #2
    анонимен ( преди 3 часа )
    Бидчо Тесларев новия агигатор на китайските електрички,как ще коментираш тази новина?
  • #1
    анонимен ( преди 3 часа )
    Ами тя ситуацията из останалта част на Европа не е по различна.
fallback
Последни