fallback

В Русия дават по 48 евро, ако докладвате пиян шофьор

Специалната оферта вече работи в две области, но не важи за непълнолетни

Две руски области вече въведоха специални премии за граждани, които докладват за пияни водачи на пътя. В Амурска област жителите ще получат по 5000 рубли (48 eвро) награда, ако благодарение на сигнала им бъде заловен пиян шофьор, и по 7000 рубли, ако за пияния това не е първо такова провинение. От началото на тази седмица 5000 рубли се дават и в Пермска област. Ако няколко души съобщят за пиян шофьор, награда получава само първият по хронологичен ред. Само пълнолетни могат да кандидатстват за парите.                     По статистика, цитирана от ZR, 10.5% от катастрофите в Русия за миналата година са с участието на пияни шофьори, като в девет от десет случая са по тяхна вина. Пияниците са отговорни за 23.5% от всички смъртни случаи по пътищата. В една трета от случаите те са били рецидивисти с вече отнети книжки за алкохол.

Според руските медии подобна схема се подготвя и в други области на страната. През миналата година в Амурска област, с население 750,000 души, са били заловени около 3000 пияни шофьори, а в Пермска, с население 2.5 милиона- около 12,000. Край Амур въведоха мярката, след като пиян шофьор на миниван излетя от пътя, врязвайки се в тълпата на тротоара и убивайки петима души, включително три деца.            

fallback
  • #1
    Име ( преди 3 часа )
    И при нас трябва да е така, докладваш на нарушение на пътя, глобяват човека и когато си плати глобата ти дават 20% по сметка!
fallback
Последни