fallback

Hyundai празнува 100 милиона произведени автомобила

Достигането на тази бройка отне на корейците 57 години (ВИДЕО)

Hyundai измина дълъг път през последните няколко десетилетия, трансформирайки се от малка компания, предлагаща евтини коли, до автомобилен гигант, подобен на Ford, General Motors и Toyota. Това беше потвърден и от новото постижение на корейците, които отбелязаха производството на своя 100-милионен автомобил.

Достигането на тази бройка отне 57 години, но идва малко повече от десетилетие след производството на 50-милионното превозно средство през 2013 г. Като част от тържествата, 100-милионното и първо превозно средство беше доставено на собственика си по време на церемония в завода в Улсан (Южна Корея).

Това съоръжение е изключително важно за Hyundai, тъй като отваря врати през 1968 г. и се смята за „родното място на развитието на корейската автомобилна индустрия“. Именно в него през 1975 г. е произведена и първата масова собствена кола в Южна Корея - Pony.

През 1985 г. Hyundai пуска първото поколение Sonata, с което стъпва в САЩ, а 7 години по-късно корейците вече са произвели 5 милиона автомобила и да представил първата си концепция, известна като HCD-I. Те придобиват Kia Motors шест години по-късно, което също се оказва много успешен ход.

fallback
  • #3
    Грета Тунберг ( преди 1 час )
    На моят алфа чекист електрика митбъстъра не му действа.
  • #2
    MythBuster=idiot ( преди 3 часа )
    Скоро Тесла ще празнува 20 милиона произведени Тесли годишно.
  • #1
    аз празнувам ( преди 3 часа )
    трудно продаден хюндай - за без пари го давах, никой не го искаше. А не беше стар или счупен. Накрая се появи едно момче, подарих му го
fallback
Последни