fallback

Електрически коли гърмят при допир с морска вода

Властите в САЩ предупредиха собствениците на EV да ги качат нависоко заради урагана Helene

Шофьорите на EV бяха предупредени за потенциални опасности от пожар в техните коли, тъй като се появиха съобщения за подобни случаи в наводнени райони от урагана Helene. Те са призовани или да преместят колите си спешно на по-високи места, или да докладват на властите, ако не е безопасно да го направят.    

Мощният тайфун връхлетя югоизточната част на САЩ в края на миналата седмица, като до момента има 95 жертви в 6 щата. На фона на хаоса се появиха съобщения, че наводненията със солена вода са причинили пожари и дори експлозии в електрически автомобили. 

Повечето използват литиево-йонни батерии заради тяхната енергийна ефективност и относително компактен размер. Литият е силно реактивен с вода и въпреки че е напълно безопасен при нормални условия, може да стане малка експлозия, ако бъде намокрен с морската. 

Разбира се, шофьорите трябва да имат предвид, че никога не е безопасно да се кара през наводнени места, дори и в автомобил с ДВГ. Двигателят може да стане за вторични. Предупреждението се отнася за електромобили, но и за по-малки превозни средства като колички за голф, с каквито Флорида и съседните щати са пълни. Те също разчитат на захранване от батерия.

За щастие се очаква бурята да отслабне през деня и да се разсее до утре. Но кадри от пътища с коли, които за заливани от морето, идват тези часове и от английското крайбрежие. Така че винаги трябва да имате едно наум.  

fallback
  • #10
    Гост ( преди 1 час )
    По мнението на спейшълиста Теслю митичен Тесла ще прецапа всяка река,море,океан,с джанти във формата на перки като амфибия.
  • #9
    анонимен ( преди 1 час )
    Предупредени сте, обезщетения няма да има. Иначе тия философи на паркингите, ами ако до запалената електричка има още 10 електрички пада ли блока, а още 100? Вие ли ще ги гасите виждам много разбирате?
  • #8
    Гост ( преди 1 час )
    Факти.8.08.2020.Може ли Тесла да "гази" в дълбоки води.Какво коментира Теслю адреналинката електричка с Ник гост.27.гост.....има джанти.....при Тесла са във формата на перки на турбина......които засмукват водата.....
  • #7
    До 3 ( преди 1 час )
    Точно Южан Корея в последните седмици налага огромни рестрикции за паркиране на електрички в закрити паркинги заради самозаплвания. Нещо статистиката ти, не отговаря на мерките които вземат! Проблема на всяко херметизирано нещо е, че може да бъде разхерметизирано, а при батериите които са в пода на колите това не е чак толкова трудно ....
  • #6
    Грета Тунберг ( преди 1 час )
    На моят чекист електрика митбъстъра не му действа.
  • #5
    MythBuster=idiot ( преди 1 час )
    На моят чекист електрика митбъстъра не му действа.
  • #4
    анонимен ( преди 2 часа )
    Бъдете алфа мъжки на всяка възраст! Уникално нещо, което ще ви помогне да задоволите всяко момиче, вижте какво може:--- https://come.ac/manx
  • #3
    Поредна измислица ( преди 2 часа )
    Батериите са херметически затворени.Имаше много хубава статистика от Южна Корея как на 10 хил двигателни коли се палят 9 и само една електрическа и как намалява при електрическите проблемите. С една дума 10 пъти по-малко
  • #2
    MythBuster=idiot ( преди 3 часа )
    Електромобилите не се палят! Статистически е доказано.
  • #1
    Тинтири_минитири ( преди 3 часа )
    ТърчИ, търчИ! ТърчИ купИ електричка :D :D :D
fallback
Последни