fallback

Toyota променя имената на plug-in хибридите RAV4 и Prius

Обозначението Prime не дава точна представа за вида превозно средство, смятат японците

Toyota реши да промени името на своите plug-in хибриди. Преди това всички PHEV-хибриди на марката имаха префикса Prime. Вместо това колите вече ще се наричат ​​RAV4 Plug-in Hybrid и Prius Plug-in Hybrid.

Името Prime в моделната линия на компанията се появява за първи път през 2017 година с представянето на Prius Prime, който е базиран на новото тогава четвърто поколение Prius. Първият RAV4 Prime пък се появи през 2019-а.

„Преходът към името Plug-in Hybrid има за цел да помогне на потребителите по-лесно да определят избора си на силов агрегат сред моделите RAV4 “ , казват представители на Toyota в официално изявление.

В допълнение към промяната на името на модела, логото на Toyota отпред и отзад на колата вече няма да има синя окраска отвътре. Според представителите на компанията името Prime затруднява обикновените купувачи.

„Хората просто искат да знаят какво купуват. Отсега нататък ще бъде много по-лесно за клиентите на марката да разбират разликите в предложенията за задвижване, без да се налага да търсят в Google“, обясниха от компанията.

fallback
fallback
Последни