fallback

Колко може да струва култовото BMW M5 E39 в перфектно състояние?

Спортният седан от 2001 г. в специален цвят се продава на търг

На сайт за търгове на автомобили само преди часове се появи BMW M5 (Е39) от 2001 г., чиято каросерия е боядисана в уникален цвят Dakar. Седанът е в почти перфектно състояние и затова цената му е наистина впечатляваща.

Ясно е, че в наши дни подобни автомобили, въпреки че са близо половин век, няма как да бъдат евтини. В случая сериозна роля играе и малкият пробег на това M5 (Е39), което изглежда сякаш току-що е излязло от завод на BMW. За 25 години колата е изминала едва 980 км.

Баварският седан също така е отлично оборудван - има и климатична система за две зони, първокласна аудио-система с 14 високоговорителя, вграден навигационна система и висококачествена кожена тапицерия. Предните седалки са с електрическо регулиране и отопление. В кабината има и пълен комплект въздушни възглавници.

Всичко това покачва допълнително цената, която, както вече споменахме, е доста сериозна. Настоящият продавач иска 280 000 долара за колата, като забавното в случая е, че модерната версия на M5 от поколение на G90 стартира от 126 200 долара.

Старият баварец е оборудван с мощен 4,9-литров атмосферен V8 двигател, който произвежда 399 к.с. и 499 Нм. Скоростната кутия е 6-степенна ръчна Getrag. По паспортни данни спортният седан ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,1 секунди.

fallback
  • #1
    Люсид ( преди 2 часа )
    И два лева не давам за тоя дърак
fallback
Последни