IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Три неща, които трябва да знаем за зимните гуми

Закъснението при смяната носи сериозни рискове

Студените месеци са пред прага ни и скоро ще стане време да сложим отново зимните гуми на автомобилите си. Правилният избор на зимни гуми е изключително важен, за да разчитате на сигурност, спокойствие и безопасност по време на пътуване. 


гуми


Най-важното, което трябва да знаете за зимните гуми е, че те са специално създадени за да работят оптимално при ниски температури. Те са направени от смеси от каучук, които запазват гъвкавостта си дори при минусови температури, което е причината да имат оптимално сцепление върху сняг и лед. Освен смесите, от които са създадени, зимните гуми имат и специален протектор, който им позволява да са стабилни на пътя и предотвратяват аквапланинг върху влажни и заснежени участъци. 

Зимните гуми се използват през всички студени месеци, а не само при дъжд и сняг. Карането с летни гуми през зимата е изключително рисковано и в никакъв случай не е добре да го практикувате. За да сте сигурни, че зимните ви гуми са с възможно най-доброто качество и ще ви служат дълги години, трябва да намерите точния доставчик, от който да ги закупите. В сайта на ProGumi ще откриете богато разнообразие и достъпни цени.

Какво точно представляват зимните гуми

Зимните гуми са специално проектирани и създадени за да осигурят максимална безопасност при условия на ниски температури, сняг, лед и влажност. Те се различават от летните и всесезонните гуми по структурата и състава си, които са съобразени с предизвикателствата на зимния сезон.

Една от основните характеристики, отличаващи зимните гуми от останалите видове е материалът, от който са направени. Той е съставен от специална каучукова смес, която остава гъвкава при температура под 7 градуса по Целзий. За сравнение, при студено време, летните и всесезонните гуми се втвърдяват, което значително намалява сцеплението им с пътя.

Протекторът е другата важна разлика при зимните гуми. Той е по-дълбок и със специфичен дизайн, който помага за по-добро сцепление и по-стабилно управление дори върху заледени пътища. 

С правилните зимни гуми ще се радвате на безопасност, съкратен спирачен път, стабилност при CJшофиране и спокойствие за шофьора и пътниците. В сайта на ProGumi ще откриете богато разнообразие от висококачествени модели.

Как да разпознаете качествените зимни гуми

Важно е да знаете за какво да внимавате при избора на гуми, ако искате да откриете качествен продукт, който да ви служи вярно дълго време. Има няколко ключови фактора, които трябва да вземете предвид при избора.

Ето кои са те:

  • Маркировка – Качествените зимни гуми имат специфична маркировка. Тя представлява графичен символ на планина с три върха и снежинка. Тази маркировка доказва, че гумите, върху която е поставена, отговарят на изискванията за безопасност в зимни условия.

  • Дълбочина и дизайн на протектора – Протекторът на зимните гуми е една от най-важните характеристики, която ги отличава от останалите видове гуми. Качествените зимни гуми имат дълбок протектор, със специфичен дизайн, които осигуряват стабилност на автомобила.

  • Материал – Зимните гуми са създадени от специална каучукова смес, която запазва всичките си качества при ниски температури. Ако гумите ви се втвърдяват при студено време, това е признак, че са некачествени и трябва незабавно да ги смените.

За да откриете висококачествени зимни гуми, от които да сте доволни и спокойни по време на път, посетете сайта на ProGumi.

Защо е важно да смените летните си гуми със зимни навреме

Изключително важно е да смените летните си гуми със зимни навреме. Закъснението при смяната носи сериозни рискове. Ако изчакате първия сняг, или първото залеждане на пътя за да смените гумите, може да се окажете в опасна ситуация. Ако пък смените гумите навреме, може да сте сигурни, че сте в безопасност на пътя.

Използването на летни гуми при зимни условия води до удължен спирачен път, което значително увеличава риска от инциденти. Зимните гуми са проектирани със специални характеристики, които осигуряват по-добро сцепление върху сняг и лед, намаляват спирачния път и увеличават стабилността на автомобила.