IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американска компания предизвиква Tesla Model Y

Новият SUV на Lucid ще струва 50 000 долара и се очаква да излезе на пазара до 2 години

Американска марка е готова да се изправи срещу Tesla, като направи достъпен и ефективен EV, който ще съперничи на терминатора Model Y. Готов за пускане на пазара след две години, този супер SUV ще се цели в цена от около 50 000 долара.

 
Lucid


Lucid работи върху този автомобил, използвайки своята платформа от следващо поколение „Atlas“, Това ще позволи на марката да предложи много по-голям обхват с по-малка батерия в сравнение с други производители. Чрез миниатюризиране на задвижващия модул, Lucid вярват, че ще могат да предложат на своите водачи повече вътрешно пространство, както и по-голяма ефективност, което от своя страна позволява по-дълъг обхват.

Шефът на Lucid Питър Роулинсън каза: „Нашите превозни средства стигат по-далеч с по-малко, като спестяват пари“. Средният размер на мистериозния SUV означава, че той вероятно ще се изправи срещу iwme, успешния Model Y – най-продаваната кола в света.
 
 
Lucid


Lucid, основана през 2007 г., в момента има само една електричка на пазара днес – Air. Моделът беше лансирано през 2021 г., за да се конкурира с Model S на пазара на луксозни електрически коли. Въпреки впечатляващата цена на Air от 78 000 долара за най-базовия модел, компанията се бори финансово, докато се опитва да разшири гамата си.

С помощта на саудитски инвеститори, които притежават мажоритарен дял в Lucid, компанията успя да се задържи на повърхността. Не само. От Lucid твърдят, че са доставили повече превозни средства на клиенти през 2024 г. досега, отколкото през цялата 2023 г.
 

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 дни )
    Сигурно ще е много добър модел, но за съжаление, Лусид от години са в положението на Фискър - никой не е сигурен, че ще оцелеят. Убеден съм, че това отказва много потенциални клиенти.
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До 2 от 1 ( преди 2 дни )
    Сигурно си вдигна самочувствието, след като написа коментара си. А можеш ли да обясниш защо му е на анонимен човек, когото никой не познава и не подозира кой е, да лъже? Въобще не си разбрал коментара, а дребните ти заяждания говорят за теб, не за мен.
  • #3
    2 rate up comment 4 rate down comment
    чао ( преди 2 дни )
    щом е електричка - не искам
  • #2
    6 rate up comment 9 rate down comment
    До 1 ( преди 2 дни )
    Ами няма как да обясняваш,че Тесла е най-добрия автомобил на света, първо защото Тесла е марка и производител на автомобили, а не модел кола, второ защото НЕ Е най-добрия автомобил на света, и трето - да твърдиш подобно нещо трябва да си пробвал всички автомобили на света,а ти не си!И се научете да лъжете!Хората които притежават конкретна кола,споменават модела когато говорят за нея,не само марката!
  • #1
    11 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 дни )
    Дано да го изкарат. Всички казват, че Люсид Еър е много хубав. Конк.у.ренцията движи света напред. Имам Тесла и няма да обяснявам, че е най-добрия автомобил на света. Колкото повече хубави коли, толкова по-добре за купувачите.