IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нова батерия увеличава пробега на електрическите Mercedes с 80%

Германският производител разработва твърдотелната технология с външна помощ

Mercedes-Benz обяви, че работи с американския стартъп Factorial за разработване на твърдотелна батерия, която значително ще увеличи обхвата на електрическите превозни средства и ще бъде готова за производство до края на десетилетието.


Mercedes-Benz


Новата батерия се нарича Solstice и използва електролит в твърдо състояние от сулфиден тип. Енергийната плътност на такава батерия е 450 Wh на килограм, което увеличава обхвата на електрическо превозно средство с приблизително 80% в сравнение с традиционните литиево-йонни батерии, използващи течен електролит.

Техническият директор на Mercedes-Benz - Маркус Шефер, посочва, че твърдотелните батерии на Factorial могат да осигурят 40% по-голяма енергийна плътност от сегашните батерии, използвани от германския автомобилен производител.

Твърдотелните батерии се определят като „​​​​революционна технология за електрически превозни средства“, тъй като използването им намалява риска от пожар и увеличава пробега с едно зареждане. Такива батерии няма да изискват скъпите и тежки охладителни системи, които са необходими за съвременните батерии, което позволява на автомобилните производители да намалят допълнително разходите.

Очаква се батериите от ново поколение да направят електрическите превозни средства по-достъпни и ефективни в бъдеще.


0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 дни )
    "това обикновено го дава тойота" - айдеее, поредния фанатик, на който липсата на знания може да съперничи единствено на нежеланието му да мисли.
  • #9
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Хахохи ( преди 4 дни )
    Що срт във всяка тема, определено е много приятно, жалко, че има хора със знания и може и нещо човек да научи, но тук даже няма елементарно възпитание, липса на 14год. от детството Ви. Иначе по темата, това обикновенно го дава тойота, революция, пробег, твърди батерии и т.н. немското 100г. тупане в гърдите си отива, а хамериканските "старт ъп" компании точат милиарди от 1 икономика в европа. Жалко, добре, че сме в периферията и китай си има планове, че иначе пеш ще ходим.
  • #8
    3 rate up comment 3 rate down comment
    До Димов ( преди 5 дни )
    Забрави да кажеш и че съм представител на домашни АЕЦ и домашни ТЕЦ ове. Предлагам всякакви размери. От мегават до гигават. Кой каквито иска. Продавам и тесли за съхранение на енергия. Вървят минимум по пет броя ако искате да ставате милионери от върнатата енергия. Нали така Димов. Щом ти го казваш няма как да е вярно Ти никога не грешиш и не лъжеш.
  • #7
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Димов ( преди 5 дни )
    Още се чудя кога нашият приятел електрика ще започне да рекламира да си сложите фотоволтаични панели и батерии.От аутомедия трябва да му наложат да си плаща за скрита реклама,за продукти и услуги,на които той е представител.
  • #6
    6 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 5 дни )
    Popa ot razgrad ( преди 4 минути )Оня ден като се прибирах от морето се отбих в един мол...пред зарядното чакаха 5 автомобила...Малшанс. Сигурно на стотина километра наоколо не е имало нито една свободна зарядно и нито един от тези пет автомобила не е можело да иде до съседната. Я кажи кой е този мол и в коя паралелна реалност се случи случката? Колко автомобила зареждаха в момента, докато останалите пет чакаха? Ако не представлява трудност да кажеш и как е заглавието на фантастиката?
  • #5
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Бисерната огърличка ( преди 5 дни )
    Само на гост може да му мине през ума да сложи в едно изречение рекорд за пробег без зареждане и палатка за преспиване по зарядните станции по пътя. Ама те всичките му решения са такива. Нямат нищо общо със задачата или проблема, който решават.
  • #4
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Popa ot razgrad ( преди 5 дни )
    Оня ден като се прибирах от морето се отбих в един мол...пред зарядното чакаха 5 автомобила...
  • #3
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Гост ( преди 5 дни )
    Като се влачиш с 50-60 км/ч може и да направиш нов световен рекорд.Торбичка със сандвичи е задължителна,също и палатка за преспиване на зарядната станция.
  • #2
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 5 дни )
    За момента енергийната плътност на бензина е само 30 пъти(пъти,не проценти че Теслю ги бърка) по голяма от енергийната плътност на батерията.
  • #1
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Прилично ( преди 5 дни )
    В миналата статия ставаше въпрос за електромобил на mercedes изминал 950 км. 80% повече означават 1700 км. Мога да се обзаложа, че дори при 50 км в час, след 1700 км на средностатистическия антиелектрик няма да му се е допикало защото е истински мъж и пикае чак като свърши резервоара! И ако тези 1700 км се зареждат за повече от 5 минути, примерно за 7 минути, никога не биха си купили такъв автомобил дори да е по-евтин от автомобил с ДВГ, защото тези 2 минути разлика са най-важните в живота!