IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen ще предложи нов SUV в Европа

Tayron заменя спрения от производство Tiguan Allspace

Volkswagen публикува тийзър на нов модел за Европа, който ще дебютира на 10 октомври. Той се казва Tayron и е рекламиран от германския производител като „усъвършенстван универсален автомобил, който е проектиран във Волфсбург“.


VW Tayron


Всъщност Tayron се продава в Китай още от 2018 г. и сега му предстои смяна на поколенията, като втората генерация ще се предлага и на Стария континент. В Северна Америка компактният SUV ще бъде пуснат като Tiguan, моделна година 2025, и ще направи голяма крачка в гамата на марката.

Новият Tayron ще бъде по-дълъг и по-просторен от европейския Tiguan, заемайки мястото на спрения от производство Tiguan Allspace, като ще се позиционира между Tiguan и Touareg. Засега от VW не съобщават дали моделът ще получи 7 места в салона, но това е почти сигурно.


VW Tayron


Краткият тийзър подчертава задната част на Tayron, демонстрирайки неговата анимирана LED графика върху задните светлини с пълна ширина и осветената емблема на Volkswagen.

Най-вероятно Tayron за ЕС ще отразява дизайна на Tayron L с китайски спецификации. Последният се появи на сайта на китайското министерство на промишлеността и информационните технологии миналия август, разкривайки неговия стил и технически спецификации преди официалния си дебют.


0 от 500