IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Фен на Oasis продава номер с името на групата за 10 000 лири

С част от парите британецът ще купи билет за предстоящото турне на любимата банда

Запален фен на на Oasis продава своите регистрационни номера OAS313 за 10 000 английски лири (1 лира е равна на 1,19 евро). С парите ще отиде на концерт на групата, която се събира догодина след огромна пауза. Англичанинът е гледал идолите си 4 пъти, включително и последното им изпълнение на V Fest през 2009 г.

 
Oasis


Налични в eBay, номерата са били първо на мотоциклет от 1953 година - много преди братята Галахър да де родят. Собственикът, който не пожела да бъде назован, сподели: “Купих ги от мъж, който притежаваше мотоциклета, това беше оригиналната му регистрация. Той премахна регистрацията и я продаде на мен, а след това продаде мотора отделно“.

Преди няколко години му предлагат £4000 за регистрацията, но отказва. Но  „не поглежда назад с гняв“ към това решение, надявайки се, че някой щастлив купувач ще ги плати в чест на предстоящото турне. „Преди няколко години имах оферта за около £4000. Но аз не продадох, така че има някаква основа зад оценката ми сега“. Дори и регистрационните номера да не се продадат, той ще отиде на концерт на любимците си “Просто ще се радвам да ги запазя, както съм правил през последните 20 години", заяви фенът.


Oasis


Десет хиляди лири са нищо сравнение с най-скъпите персонални регистрационни номера. Рекордът за тази година принадлежи на H1NDU, който замина срещу £112 010. Той беше последван от £106 090, платени за 1DEO. Историческият рекорд в Обединеното кралство обаче принадлежи на 25 0, който струваше £518 480 на очевидно заможен маниак. Смята се, че собственикът е купил регистрационния номер, за да се качи във Ferrari  250 GT SWB.

В световен мащаб рекордът е за номер 5F, за който бяха платени над 6,5 милиона английски лири. Предполага се, че става въпрос за баровец с инициали SF.


0 от 500