fallback

Лукс като на Maybach и функция „шофьор“ на цената на корейски седан

Електрическият Genesis G80 получава увеличено междуосие и по-голям пробег

Корейската марка Genesis обяви старт на продажбите на обновения седан G80, който получава първа актуализация от 3 години насам. Моделът беше показан по-рано тази година на автомобилните изложения в Пекин и Пусан, като се отличава с удължена каросерия и многобройни дизайнерски и технологични подобрения.

Според създателите на G80, той поставя нов стандарт при луксозните електрически седани. Актуализираният модел въплъщава дизайнерската философия на Genesis, наречена „Атлетична елегантност“ с акцент върху детайла. Предната част на автомобила се отличава с характерната решетка G-Matrix Crest, както и по-големи въздухозаборници и фарове с технология Micro Lens Array (MLA).

Портът за зареждане, разположен в горния десен ъгъл на бронята, сега се слива по-безпроблемно с решетката и се отваря с натискането на бутон. Обновеният вътрешен капак и осветлението осигуряват по-изтънчен външен вид, докато вградената функция за отопление на порта позволява удобно зареждане при всякакви метеорологични условия.

Отстрани G80 впечатлява с удълженото междуосие от 3140 мм, което е със 130 мм по-дълго от предишната версия. Специалните за модела 19-цолови джанти добавят лукс на автомобила и подобряват аеродинамичните характеристики. Задната част също е подобрена с по-изчистен дизайн на бронята и нови хромирани акценти, минаващи по протежение на страната и бронята. Седанът се предлага в 10 цвята на екстериора, включително ексклузивните Matira Blue и Geneva Silver.

Интериорът на обновения G80 се отличава с пространство и технологии благодарение на по-дългото междуосие. Пътниците на задната седалка могат да се насладят на допълнително пространство за краката от 83 мм (общо 995 мм) и с 20 мм подобрено пространство за главата (общо 950 мм).

Големият 27-инчов OLED дисплей интегрира арматурното табло и мултимедийната система, позволявайки разделянето на екрана на две или три секции за едновременно използване на навигационни и стрийминг услуги. Технологията Shift By Wire и актуализираният централен контролер осигуряват по-удобно управление. Аудио системата Bang & Olufsen със 17 високоговорителя и Dolby Atmos технология създава уникална атмосфера.

Интериорът също така включва функции като актуализирано околно осветление, нов волан и облицовка на задните врати. Предлагат се четири цветови схеми за интериора - едноцветно черно обсидиан, едноцветно екрю камила, едноцветно пруско синьо и двуцветно пепеляво сиво/ледниково бяло.

Актуализираният G80 е първият Genesis EV, който включва режим Driver Mode (шофьор), който осигурява комфорт на задната седалка чрез оптимизиране на въртящия момент и настройките на окачването. Функцията Comfort Setting добавя удобство при дълги пътувания, като позволява на пътниците да регулират седалките в 14 посоки с максимален наклон от 40 градуса. Предлагат се и автоматични завеси и възможност за управление на мултимедийната система от задните седалки.

Моделът е оборудван с нова батерия с капацитет 94,5 kWh, която му позволява да измине до 561 км (старата версия изминаваше 20 км). Окачването с електронно управление Road-Preview подобрява стабилността при шофиране, докато управлението на задните колела улеснява маневрирането при ниски скорости и при завои. Активният звуков дизайн на електрически превозни средства (e-ASD) добавя два уникални звука, а подобрената звукоизолация прави пътуването още по-удобно.

G80 EV вече разполага с множество иновации, включително удостоверяване с пръстов отпечатък, отопляеми подлакътници, 3-зонов климатикът, като и възможност за цифров ключ.

fallback
fallback
Последни