fallback

Изкуствен интелект ще помага за справяне с прилошаването в колата

Китайският производител NIO представи нова система за комфорт на пътниците

Китайският производител NIO официално представи новата версия на операционната система Banyan Intelligent System 3.0.0, която включва актуализации и нови функции за различни аспекти на шофиране като NOMI, Panoramic Digital Space, AI Intelligent Chassis, Panoramic NIO Link и др.

Системата е получила повече от 130 нови функции и подобрения, предоставяйки на потребителите напълно ново ниво на взаимодействие с автомобила. Новата версия се основава на възможностите на изкуствения интелект, дълбоко интегриран в различни функционални области на автомобила, позволявайки по-персонализирано и интелигентно изживяване при шофиране.

С пускането на Banyan 3.0.0, функцията 4D Comfort Autopilot е надстроена до 4D Universal Comfort Autopilot, който вече може да се активира без необходимост от използване на навигация, значително подобрявайки ежедневното шофиране и използването на автомобила по познати маршрути. Добавена е и функция за индекс на грапавостта, която визуализира гладкостта на пътя и състоянието на шофиране на автомобила. Това позволява на потребителите да оценят по-добре работата на интелигентното шаси, като тази функция вече е налична за моделите ES6 и EC6.

Системата Banyan 3.0.0 също така въведе нов режим „Комфорт отзад“ за пътниците, специално проектиран да намали прилошаването по време на пътуване чрез оптимизиране на работата на окачването, разпределението на мощността и възстановяването на енергията.

Функцията NIO Link позволява пълна интеграция между смартфон и автомобил, осигурявайки безпроблемно взаимодействие между тях. Потребителите могат да контролират функциите на автомобила с помощта на новия NIO Phone и да се наслаждават на висококачествено аудио, както и да получат достъп до различни приложения като Tencent Sports и Baidu Cloud направо в колата.

fallback
fallback
Последни