IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Двубоят на истината - има ли шанс Bugatti Chiron SS срещу Rimac Nevera?

Двете хиперколи се изправят една срещу друга в ускорение на права отсечка (ВИДЕО)

Блогърите от YouTube-канала Hamilton Collection решиха да сложат край на спора между електрически автомобили и автомобили с класически двигатели с вътрешно горене. За целта те организираха състезание между най-бързите коли със съответните задвижвания - Rimac Nevera и Bugatti Chiron SS.


 Bugatti Chiron SS срещу Rimac Nevera


Двете хиперколи се изправиха в директен спор на писта във Флорида, а за да се избегнат неприятни изненади те бяха управлявани от собствени пилоти. Зад волана на френската машина седна седна Джейми Мороу, тест пилот на Bugatti в САЩ, както и двукратен победител в „24-те часа на Нюрбургринг“.

Хърватският автомобил пък беше управляват от Горан Дрндак - официалният тест-пилот на Rimac и носител на световния рекорд за най-висока скорост на заден ход, както и на повече от 20 други световни рекорда, поставени с Rimac Nevera.



Напомняме, че Bugatti Chiron SS развива 1600 к.с. от бензинов W16 двигател с обем 8,0 литра, като цената на модела е 4,2 млн долара. Електрическият Rimac Nevera развива над 1900 к.с. и струва 2,5 милиона долара.

Първаначално колите трябваше да изминат една миля, но във второто състезание разстоянието беше увеличено на две мили. Това обаче не се отрази на резултата - благодарение на експлозивната си динамика Rimac изпревари Bugatti още на старта и двата пъти, като „французинът“ не успя да навакса загубеното.


0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    300 конски сили разлика. Добре ги сравняват. Защо не изкарат някое Бугати напомпано на същите коне? Със сигурност резултатът ще е друг.
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    // ( преди 1 месец )
    На мен ми е интересно, ако два еднакви автомобила се състезават помежду си, дали ще имат еднакво ускорение, едва ли. Единият шофьор/пилот винаги ще е с няколко стотни или секунди по-бавен, а това ще се отрази и на крайният резултат.С две думи, такива тестове са, за да си чешем езиците и да събираме коментари и гледания в youtube.
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Интересно, но Мате Римац вижда бъдещето в ДВГ :)
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Какъв звук са сложили после сякаш минава изтребител с реактивен двигател.Тестът е безмислен .На всяко превозно средство включително и тролей може да му сложат агрегат от 10000 киловата а защо не и повече и ако има достатъчно електрическа енергия да го захрани и конструкцията не се разпадне от въздушното съпротивление а също и не излети ще сцепи всяко бугати ферари или ламбо с двг. Сравняват диня с яйце.
  • #1
    8 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Това са безмислени тестове или прсото правени от скука. Ясно е, че на старт, ускорение, е-колите са по-добри. Но и само с това си остават.