fallback

Ако чуете тези звуци от роботизирана трансмисия, тя скоро ще се развали

При появата им трябва веднага да бъде потърсена специализирана помощ

Роботизираната скоростна кутия е почти идентична с механичния ѝ аналог, с изключение на някои функции. Механизмът на системата включва много части, които съставляват вече познатата ни механична версия на кутията.

Основната разлика на роботизираната скоростна кутия е нейното управление от микропроцесорен тип. В такива скоростни кутии превключването на предавките се извършва от електроника въз основа на данни от двигателя, педала на газта и сензорите на колелата.

Признаците за предстояща повреда на роботизираната скоростна кутия могат да се разберат от различни звуци и вибрации в колата. Така например, ако усетите потрепване при натискане на педала за газта, както и къси и приглушени щракания от двигателния отсек, то това е отчетлив признак за проблеми с роботизираната трансмисия.

Признаците за повреда на „робота" включват още проблеми с превключването на скоростите. Ной основното е, когато имате усещане, че колата трепти по време на движение. Също така трябва да обърнете внимание на закъсненията и невъзможността да преминете към желания режим на работа.

Също така собственикът на автомобила трябва да бъде внимателен за нехарактерни и странни звуци при смяна на предавките - бръмчене, тракане, свирене, щракане. Странният шум, който не би трябвало да съществува, най-често показва неизправност на актуаторите (отговорни за включването и изключването на съединителя и смяната на скоростите), както и за проблеми с хидравличното задвижване или съединителя.

В същото трябва да знаете, че подобни симптоми могат да бъдат свързани и с други проблеми. Затова за установяване на точния проблем се препоръчва да се обърнете към сервизни специалисти, те ще диагностицират и решат проблема. Но принципно, съветите на експертите, са да се вслушвате във вашата кола.

fallback
  • #1
    Анонимен ( преди 1 месец )
    Няма толкова странна статия. Даже не знам шо я прочетах
fallback
Последни