fallback

Краят на една ера: пътищата на Кларксън, Хамънд и Мей се разделят

Причините не са оповестени, но тримата вече работят по собствени проекти

Триото Джереми Кларксън, Ричард Хамънд и Джеймс Мей, познато на милиони фенове на автомобилите по света, благодарение на шоуго Top Gear, изглежда официално са прекратили сътрудничеството си.

Според MailOnline водещите са разпуснали продуцентската си компания W Chump and Sons в Companies House и вече са назначили ликвидатор. Това решение бележи края на една ера, която завърши с друго автомобилно шоу - The Grand Tour.

Още през декември 2023 г. се заговори, че последният епизод на The Grand Tour е заснет в Зимбабве, загатвайки края на продукцията. Самото шоу стартира през ноември 2016 г. в платформата Amazon Prime и през годините натрупа доста почитатели, въпреки че не постигна популярността на Top Gear.

Причините за спирането на предаването не се разкриват, но е факт, че лидерът на триото - Джереми Кларксън, преживява възраждане на кариерата си благодарение на поредицата Amazon Prime Video, описваща опитите му да управлява фермата от 1000 акра, която купи през 2008 г. (Clarkson's Farm ).

В допълнение към селскостопанските занимания, Кларксън разширява своя бизнес, като купува пъб в Котсуолдс (Централна Англия) за един милион паунда. Другите двама водещи - Ричард Хамънд и Джеймс Мей, също се занимават с различни проекти.

fallback
  • #7
    до 6 ( преди 1 месец )
    А по-дъртите като мен ще знаят. Все пак това си е част от масовата култура на 80-те и 90-те.
  • #6
    анонимен ( преди 1 месец )
    Ами време е да се пенсионират, не е някаква драма. Има една интернет телевизия, плуто тв, и там ги въртят 24часа. Някои от хрумванията им са умопомрачителни и почти винаги много скъпи.
  • #5
    kukumqv до #1 ( преди 1 месец )
    много четеш,бе! не вярвам някой да знае от къде е това
  • #4
    анонимен ( преди 1 месец )
    по ужасно и опростачващо тв шоу не е имало да гледаш как трима iдиоти издевателстват над автомобили пред многомилионна аудитория
  • #3
    Хфх ( преди 1 месец )
    Най-доброто тв предаване наистина! Някой ако е пропуснал в youtube има някой епизоди motorworld. Много са добри!
  • #2
    анонимен ( преди 1 месец )
    Top Gear беше най- великото телевизионно предаване, излъчвано някога.
  • #1
    анонимен ( преди 1 месец )
    Сбогом, и благодарим за рибата!
fallback
Последни