fallback

Почитателите на силния шум от ауспуха често имат психични проблеми

Проучване установи, че такива хора са опасни за околните

Поставянето на на модифицирана изпускателна система, вдигаща по-голям шум, показва желание за причиняване на неудобство на другите и е знак за психически проблеми. Това установи проучване на екип от учени от Университета в Западно Онтарио, цитирано от Car and Driver.

Изследването показва, че хората, които са склонни да поставят специални ауспуси, издаващи по-силен шум на своите автомобили, имат склонност към садизъм, агресивност, психопатия, нарцисизъм, манипулативност и хомосексуалност.

В случая проучването е направено сред група студенти от университена, на които са зададени поредица от въпроси относно отношението им към шумните коли и личностните им черти. Анализът показа, че инсталирането на по-шумна изпускателна система е свързано с проявата на агресия, психопатия, нарцисизъм, манипулативност и отклонения в сексуалното поведение.

В много държави по света, в това число и България, силният шум от ауспуха се наказва със сериозни глоби, като на някои места автомобилите дори се спират от движение. В действие влизат и т.нар. „камери за шум“, които разполагат с устройство, отчитащо децибелите от всеки преминаващ в техния обсег автомобил. Ако то счете колата за твърде шумна, камерата прави снимка както на самото превозно средство, така и на регистрационния му номер.

fallback
  • #3
    q ( преди 2 месеца )
    Ми големи ауспуси имат пичовете, разработени. Искат да са забелязани, по един или друг начин.
  • #2
    Лудория ( преди 2 месеца )
    Питали студенти какво мислят за нещо си?! Добре, че не питат мен какво мисля за нашите политици, че не знам как ще го опишат в статистиката си... Тези студенти имат ли шумни коли, отколко време ги ползват така... Питали стрина Нена какво мисли за макроикономически показатели...
  • #1
    Ха-ха ( преди 2 месеца )
    и хомосексуалност - направо в затворя
fallback
Последни