IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов китайски SUV предвизвиква RAV4 и CR-V

Второто поколение на MG HS получава модернизиран PHEV

Марката MG, която е китайска собственост, използва Фестивала на скоростта в Гудууд (Англия), за да представи второ поколение на своя SUV - HS. С него производителят се надява не само да пробие на европейските пазари, но и да отнеме клиенти от два от най-популярните модели в сегмента Toyota RAV4 и Honda CR-V.

MG HS


MG не го обявява, но второто поколение HS е базирано на третата генерация на модела Roewe RX5, което вече се продава в Китай. Това се вижда от общия профил и остъкление, заедно с общите осветителни тела. Въпреки това, MG HS се отличава с уникална предна броня, включваща собствена решетка и по-спортни въздухозаборници.

С дължина от 4655-4670 мм (в зависимост от задвижването) и широчина от 1890 мм, новият MG HS се позиционира именно между RAV4 и CR-V по отношение на размерите. Освен това междуосието от 2765 мм на новото поколение е удължено с 45 мм в сравнение с предшественика си.


MG HS


Според MG кабината на новия HS предлага увеличено пространство с места за петима и капацитет на багажника от 507 литра. Арматурното табло е оборудвано с двойни 12,3-инчови дисплеи, допълнени от нов лост за превключване на скоростите в стил „совалка“ на централната конзола.

В зависимост от нивото на оборудване, стандартните функции могат да включват подложка за безжично зареждане на смартфони, аудио система с 8 високоговорителя, 360-градусова камера и пакет MG Pilot ADAS.


MG HS


По отношение на опциите за задвижване, MG HS отново ще се предлага както с бензинов двигател, така и като хибрид, който е сериозно модернизиран. Електрифицираният агрегат комбинира 1,5-литров двигател, произвеждащ 142 к.с. с по-мощен електрически мотор, генериращ 209 к.с. Тази конфигурация позволява на MG HS да ускорява от 0-100 км/ч за 6,8 секунди. По-голямата батерия - 24,7 kWh, предлага обхват с нулеви емисии до 121 км.

Базовият модел е оборудван с бензинов турбомотор, който не получава електрическа помощ. Той е с обем 1,5 литра, като осигурява 169 к.с. и 275 Нм въртящ момент, като може да бъде съчетан с шестстепенна механична или седемстепенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител, задвижваща предните колела.


MG HS


Вече са известни и цените на HS на британския пазар. Версията с ДВГ започва от 24 995 лири, а тази с PHEV - от 431 495 лири. Дилърите на марката в Обединеното кралство приемат поръчки за новия SUV, като първите доставки ще започнат още до края на юли.


Още снимки на новия SUV на MG - вижте в галерията:

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Olderon ( преди 3 седмици )
    Тези са копи - пейст! Все едно гледам Донгфен Фортес....Същите линии, табло, ДВГ....Който между другото го има в Италия под друго име и бранд и кой знае още къде. Няма да си дам зор да го чета това цялото, че и така ми е ясно. Копие на Мицубиши 1.5 и в този ред...
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен До 2 ( преди 3 седмици )
    Вместо да си губиш времето да пишеш врели некипели защо просто не провериш и напишеш че цената на тази с PHEV - от 31 495 лири (от mg.co.uk). Ще бъде много по просто и хем ще помогнеш на 1 хем на Петър Захароев.
  • #5
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Ба Го ( преди 3 седмици )
    Верно ако има редактори след тия недора... статии, които пуска Пешо.... Ми те трябва да са по-зле и от него :D
  • #4
    1 rate up comment 9 rate down comment
    До 3 ( преди 3 седмици )
    Ако човек поиска винаги може да се порови и да намери цената на автомобила, от който се интересува, със сигурност няма да разчита на статия в някакъв сайт. Ако не си наясно след Петър Захариев има и редактори. Много е интересно, как седите и търсите отговорност, хейтите в разни коментари, и не прощавате грешките на нормалните хора, които работят. Голяма работа, че е сбъркал една цифра. И за да сте по-спокойни, защото явно ви е трудно да проверите цената на мечтаната от вас кола: от
  • #3
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    #2, с кого да си поговори според теб #1 на почивката: с такива "умници" като теб ли? Или със световно известния с нищожната си интелигентност Петърчо Захаринчов? Разбира се, че "431 495 лири" е печатна грешка само, че нали за това са статиите - за да информират. Е, тук къде е информацията? Колко струва PHEV версията, ако желаем да знаем? Коя цифра трябва да премахнем. #1 не се заяжда, а търси отговорност от "профеционалист" за това, което му работа. Правиш ли разлика?
  • #2
    5 rate up comment 9 rate down comment
    До 1 ( преди 3 седмици )
    Ти сериозно ли си нямаш друга работа, че си седнал да се заяждаш за печатна грешка? Отиди малко на почивка да свежнеш, виж се с хора, поговори си най-накрая с някого на живо и ще ти олекне.
  • #1
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Car guy ( преди 3 седмици )
    Вече са известни и цените на HS на британския пазар. Версията с ДВГ започва от 24 995 лири, а тази с PHEV - от 431 495 лири. Сериозно?