IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi иска да приключи Q8 e-tron и да затвори завода в Брюксел

Слабото търсене на електрическия модел поставя марката в затруднено положение

Моделът Audi e-tron, който сега вече е Q8 e-tron, помогна за началото на електрическата ера на германския автомобилен производител, но дните му изглеждат преброени, тъй като от компанията обявиха, че „обмислят ранно прекратяване на производството“. А причината е „глобален спад в клиентските поръчки в сегмента на електрическия луксозен клас“, съобщава Carscoops.


Audi Q8 e-tron


От Audi признават, че Q8 e-tron и Q8 Sportback e-tron са засегнати от „засилен спад в търсенето“, което отчасти е резултат от пускането на по-нови електромобили като Q6 e-tron, например. Този модел е по-евтин, по-модерен и предлага по-дълъг пробег от Q8 e-tron.

Като се има предвид всичко това, не е изненадващо, че гамата Q8 e-tron отбелязва рязък спад на продажбите. А за да се влошат нещата допълнително, Audi обяви, че може да се наложи да преструктурира и дори да затвори завода си в Брюксел, където се произвежда електрическия кросоувър. Проблемът на съоръжението е, че се намира близо до центъра на града, което значително увеличава логистичните разходи.


Audi Q8 e-tron


Спирането на двата модела обаче е по-лесно на думи, отколкото на практика. От ръководството на завода за информирали централата на Audi за намеренията си за преструктуриране на обекта, което трябва да стане в съответствие със законодателството на Белгия. Един от обсъжданите варианти е дори спиране на дейността на завода, но крайна решение все още не е взето.


0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    . ( преди 2 седмици )
    Чак пък близо до центъра на града?! :D намира се в покрайнините на града, до магистралата (ринг му викат) преди влизането в Брюксел. Че има проблеми с трафика има, но със сигурност не е на центъра :D
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 2 седмици )
    Да го продадат на Тесла. Нали ще имат ръст с 50% до догодина. Както и цената на тока ще падна от 1 юли - а, то минало, а цената я вдигнали. Не слушат тези политици, не слушат, само за печалби от безплатния обеден ток милеят...
  • #2
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Никой не е казал, че Ауди искат да приключат с е-авантюрата. Искат да приключат само и единствено с този модел, който: беше изграден на ДВГ платформа; тесен е за размера си; лаком е; използва електрическа архитектура, която никой друг модел не използва и няма да използва; твърде е скъп за това, което предлага. Иначе престои пускането да доста често нови електрически модели на Ауди.
  • #1
    12 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Дали са автономност на макрките, но в ФВ имат ли идея какво се случва? Преди ден писахте, че Поршв спира ДВГ за Кайман и Бокстер за да минат на ток. Днес Ауди искат да приключат е-авантюрата? ФВ също слагат тирантите на Поло?! Общо взето доста нелогични сигнали..