IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Четири полезни упражнения по време на шофиране

Те помагат на концентрацията и може да се правят в задръствания

Шофьорите, попаднали в задръстване или тези, които пътуват дълго, могат да оползотворят добре това време, като направят няколко прости упражнения, които ще подобрят концентрацията им. Германски инструктор и майстор на спорта по културизъм разказва за въпросните упражнения.


шофьор


„Най-големият проблем е, че дългото шофиране води до лоша циркулация на кръвта. Ако шофьор, например, е заседнал в задръстване, тогава се препоръчва да отдели това време за физически упражнения. Първото от тях е повдигане на пръсти от седнало положение. Благодарение на това упражнение водачът ще може да "изпомпа" мускулите на прасеца и да разпръсне кръвта в организма. В идеалния случай трябва да направите 20-30 бързи повторения“, отбелязва специалистът.

Второто упражнение, което можете да правите точно по време на шофиране, е т.нар. вакум на стомаха. За да направите това упражнение, трябва да издърпате стомаха си възможно най-близо до гръбнака, докато издишвате. Това упражнение тонизира основните мускули на гладката мускулатура.

Максимално издуване на бузите е третото ефективно упражнение. В този случай трябва да задържите дъха си и да оставите лицето си в това състояние, докато почувствате болка. След това трябва да издишате рязко. Упражнението трябва да се повтори три до четири пъти. Според специалиста така ще има положителен ефект върху концентрацията на водача.

Можете също да поставите минимално оборудване в колата - например уред за стискане, който товари предмишниците. Дори такова минимално натоварване ще изпомпва ефективно кръвта в тялото. 15 повторения са достатъчни за всяка ръка.


0 от 500