IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво ще се случи, ако натиснете бутона Start-Stop по време на движение?

Загубата на контрол над автомобила е напълно възможна, предупреждават експерти

Последствията от натискането на бутона Start-Stop в автомобил по време на движение са непредсказуеми, като това действие може да има много неприятни последствия, категорични са автомобилни инструктори.


старт-стоп


За да работи бутона на системата, трябва да се натисне педала на спирачката. Ако в този момент колата спира, двигателят ще загасне. Съвременните автомобили обаче са оборудвани с различни защити срещу случайно задействане на бутона, така че до него трудно може да се стигне.

В същото време натискането на бутона на скорост може да не доведе до нищо, като това зависи от модела на автомобила. Има, разбира се, вариант, при който след натискане на бутона защитата на системата Start-Stop може да се повреди. В резултат на това сервоусилвателят на волана и вакумният спирачен усилвател ще спрат да работят и е твърде вероятно шофьорът да загуби контрол над превозното средство.

Дори обаче са се стигне до подобна ситуация на пътя електронният блок за управление на системите на автомобила (ECU) вероятно няма да включи режим „паркинг“ и колата ще се движи по-нататък по инерция.

0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 ден )
    изключва старт-стоп системата :D ?!, иначе се казва бутон на запалването
  • #5
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 ден )
    Поредния буламач, изсмукан от немай къде..
  • #4
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 дни )
    Елекронната ръчна при ФВ действа като нормална спирачка при над определена скорост, не може да се пребиеш. При ниски скорости захапва здраво. Има клипове по нета. Старт-стоп се задейства дори в движение автоматично при спиране и ниска скорост, драми няма. Не разбрах почти нищо от статията....
  • #3
    25 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 дни )
    Само плява публикувате. Можело да стане нещо, ама ЕКСПЕРТИТЕ си нямат на представа какво?! Да бяха се качили на някой модел и да кажат, ама то първо трябва да можеш шофьорска книжка да имаш.
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 дни )
    При ВАГ ако натиснеш (или може би беше задържиш) бутона на ръчната колата бие пълни спирачки като esp и abs работят
  • #1
    13 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 дни )
    Като цяло не трябва да се случи нищо, докато колата е в движение. Както и с ел. ръчни спирачки - ако се натисне копчето докато колата се движи.