IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Bentley Continental GT Speed ​​​​постави рекорд за „скорост под вода“

Луксозният Grand Tourer разви 335 км/ч в най-дългия подводен тунел на света

Bentley подготвя премиерата на новия Continental GT Speed, като показа нов тийзър на автомобила. Вече е известно, че луксозният Grand Tourer за първи път ще получи хибридна задвижваща система и благодарение на нея той вече постави неофициален „рекорд за подводна скорост“, достигайки 335 км/ч в тунел под морето в Норвегия.


Bentley Continental GT Speed


Хибридно задвижване в случая е базирано на V8 двигател, като то превръща Агрегатът развива 782 к.с. и 1000 Нм въртящ момент, което е повече от мощността на излезлия в лимитирана серия роудстър Bentley Batur Convertible с битурбо двигател W12 6.0.

Новият силов агрегат позволи на Bentley да постави неофициален рекорд за „подводна скорост“, достигайки максимум от 335 км/ч в най-дългия подводен тунел на планетата - Ryfylketunnelen в Норвегия. Подробности за рекордното постижение ще бъдат разкрити в деня на премиерата - 25 юни, но засега компанията потвърждава всичко, съобщено за автомобила по-рано.

Новият Continental GT Speed, например ​​​​ще получи разпръскване на усъвършенствани спомагателни системи - от електромеханични стабилизатори и управление на всички колела до диференциал с електронно заключване и амортисьори с два клапана. На електричество хибридният гранд турър ще може да изминава до 80 км. Цялостният дизайн няма да се промени, но някои елементи, като фарове, ще направят колата да се откроява в тълпата.


0 от 500