IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen празнува 50 години Golf

Общо над 48 милиона бройки от модела са произведени за половин век

С осем поколения и над 37 милиона продадени бройки - VW Golf е моделът, който повече от всеки друг е допринесъл немската марка да се превърне в гиганта, който всички познаваме днес. Произвеждан от пролетта на 1974 г., тази година легендата навършва 50 години . 
 

Golf


Volkswagen реши да отпразнува тази важна годишнина със серия от специални модели като GTI Clucsport, като подчерта значението на на основния завод във Волфсбург. През последните дни фирмата отбеляза юбилея с церемония с мотото „50 години производство на Golf“. Сред гостите, събрали се в павилион 12 на завода, бяха служителите заедно с борда на директорите на марката. Там беше самия главен изпълнителен директор Томас Шафер, както и множество представители на политическия свят. 

Церемонията се съсредоточи по-специално върху служителите на завода във Волфсбург като Никола Бененати, например, който е работил в производството на Golf в продължение на 45 години. Той е участвал в конструирането на всичките осем поколения. Също и Роланд Валтер, който станал свидетел на началото второто поколение Golf в новопостроеното хале 54 преди 40 години.


Golf


Повече от половината от 37-те милиона бройки, продадени по света през последните 50 години, са произведени точно в завода на Volkswagen във Волфсбург. Той е разположен на канала Мителанд между Хановер и Магдебург. Работната сила е страховита - приблизително 70 000 служители, а фабриката заема площ от 1,6 квадратни километра.

Общо над 48 милиона автомобила са произведени във Волфсбург: Golf е на първо място. На второ място е Beetle с почти 12 милиона бройки, излезли между 1945 и 1975 г. В допълнение към Golf и Golf Variant също така Touran и Tiguan в момента се произвеждат във Волфсбург. Към тях ще се присъедини Tayron (т.е. 7-местният Tiguan) до края на годината.
 

Golf


0 от 500