IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Румънска легенда забравил, че има две Ferrari F40

Ела си ги прибери, обадил му се собственик на паркинг в Мюнхен след 10 години

Ако харесвате коли, едва ли ще забравите за цели 10 години, че имате  две много скъпи такива. А съвсем малко вероятно е да се случи, когато става въпрос за Ferrari F40 . Е, случи се! С прочутия бивш тенисист и бизнесмена Йон Цириак. Румънецът е запален по колите и има грандиозна колекция.

 
Йон Цириак


Дори да не харесвате тениса, вероятно е да сте чули за Цириак. Той е шампион от „Ролан Гарос“ на двойки с Илие Настасе, после стана мениджър  на звезди от калибъра на Борис Бекер. Парите от тениса успя да завърти в банка и други схеми, в резултат на което е милиардер в долари. И дори минава за най-богатият човек на Румъния.

Йон има толкова много коли и всички те са толкова специални, че направи музей до Букурещ. В колекцията му има класики (включително модели от 19 век), уникални автомобили от всички марки и спортни чудовища. Проблемът е, че Цириак няма време да се наслади на своите „бебчета“ заради постоянните си пътувания по света от времето на тениса. Във видео интервю, публикувано в YouTube канала на „Tiriac Collection“, самият той разказва куриоз.

Румънецът купил в края на 80-те години Ferrari F40 лично от пилота Герхард Бергер. Малко след това тогавашният съпруг на Каролина де Монако -  Стефано Казираги, му предложил един милион долара за автомобила. Йон отхвърлил офертата с мотива, че ще задържи униката завинаги. И толкова харесал модела, че купил още едно Ferrari F40 за $700 000. 
 

F40


Бившият тенисист решил да остави двата си F40 на паркинг в Мюнхен. И накрая забравил за тях. Изненада, 10 години по-късно собственикът на паркинга се свързал с него и му напомнил, че има две Ferrari F40, оставени там. Цириак се хванал за главата и отишъл веднага в Мюнхен, но колите се нуждаели от механик след толкова години престой.  Затова ги изпратил директно в Маранело за бърза „актуализация“. „Трябваше да ги продам, когато ми ги върнаха готови, защото не знаех къде да ги държа”, казва Йно Цириак в интервюто. Да му имаме проблемите.

Но не става въпрос само за тези ценни екземпляри на Ferrari. Цириак през годините бил купил толкова много коли по разни точки на света, че нямал време дори да ги види, камо ли да им се наслади. Затова и решил  да създаде музея до Букурещ.  Ако го посетите, ще видите все пак едно Ferrari F40. То се оказва трето, което милиардерът е купил. Всъщност, той често пазарува абсолютно едни и същи модели, което съвсем няма логично обяснение.
 
 
sc: relatedarticles ids:57131,57087,56928 /]

0 от 500