IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Camaro се завръща като EV за 35 000 долара

Според шефа на GM новият модел ще бъде „привлекателен за всички“

Когато Chevrolet обяви, че шестото поколение Camaro ще бъде спряно в края на моделна година 2024, мнозина бяха убедени, че легендарният модел ще се завърне. Тогава и от GM казаха, че Camaro няма да получи директен наследник, но това не е краят на историята му.


Chevrolet Camaro


Последната бройка от Camaro слезе от конвейера през декември, а сега излизат интересни подробности за следващата глава от историята му. Говорейки пред MotorTrend, президентът на GM - Марк Ройс, заяви, че иска колата да се върне към корените си, като се превърне в „достъпно превозно средство“, което е привлекателно за всички.

Според Ройс, Camaro може да се върне като EV с базова цена, подобна на Equinox EV. Този конкретен модел започва от $34 995 и това би направило Camaro EV значително по-скъпа от своя предшественик, който започва от $30 900. Въпреки това, новият модел ще отговаря на условията за данъчен кредит от $7500, който може да намали цената до около $27 495 в САЩ.

За да запази цените ниски, Camaro EV ще се съсредоточи повече върху стила, отколкото върху производителността. Все още обаче не е ясно каква каросерия ще получи възроденият модел, като най-вероятно това ще бъде купе с 4 врати. В гамата на Chevrolet има два електрически кросоувъра - Blazer EV и Equinox EV, така че едва ли между тях ще може да се настани още един.


0 от 500