fallback

Шофьорите на кои марки най-често превишават скоростта

Проучване за САЩ показа някои наистина шокиращи резултати

Ако прекарвате достатъчно дълго време на пътя, започвате да развивате шесто чувство за това кои превозни средства са на път да направят нещо диво, като например да превишат скоростта. Това ви кара да вярвате, че знаете шофьори на кои марки имат най-много глоби за превишена скорост като процент от собствениците. Възможно е обаче и да грешите.

Ново проучване на застрахователното дружество Insurify разкрива любопитни резултати за шофьорите в Северна Америка. Очаквано за мнозина, на първо място по глоби за превишена скорост е модел на BMW, но куриозното в случая е, че това е i3, което вече не се произвежда. 17,6% от собствениците на електромобила, включени в проучването, са наказани за превишение на скоростта. В класирането по марки BMW е чак на 9-о място (7,4%), като неговият модел с най-малко глобени шофьори е Z4 (4,5%).

Лидер при брандовете е Infiniti (8,7%), като моделът с най-много глоби е G37 (10,7%), а този с най-малко - QX60 (5,2%). Второто място е за друга марка, която вече не съществува - Scion (8,4%), а третото - за Volkswagen (8,3%). При германския бранд нарушителите най-често карат Golf GTI (11,1%), а най-малко са тези с Touareg (4,8%).

В негативната класация следват шофьорите на Subaru, като 8% от тях са хванати да карат с превишена скорост. Най-много от тях са били зад волана WRX (13,6%), а най-малко на Accent (1,9%). Следва Mazda (7,7%) с най-много глоби за водачи на MX-5 (9,2%), а най-малко за Mazda3 (4,3%).

На шесто и седмо място са Audi и Kia, като и в двата случая 7,6% от шофьорите на марките имат наказание за превишена скорост. За германската марка шофьорите на S4 (14,6%) са най-лошите, докато тези на SQ5 са най-примерни (1,5%). При корейския бранд собствениците на Stinger (13,4%) са начело, тези зад волана на Soul EV (5%) са на обратния полюс.

В Топ 10 освен BMW, за което вече стана сума, попадат още Honda (7,5%) и Hyundai (7,4%). При японската марка най-често превишават скоростта тези, които карат S2000 (10,8%), а най-малко - тези с CR-V (5%). За корейците най-наказвания модел е Genesis Coupe (13,4%), а най-рядко - Santa Fe XL (3,9%).

На обратния полюс - при марките, чиито шофьори най-рядко превишават скоростта, са Cadillac (5.4%), Tesla (5%), and Volvo (2,7).

fallback
  • #11
    Бай Х ( преди 5 месеца )
    В България ясно, първите три места са окупирани от Дачия Дъстър, Рено Меган (служебно, бяло и брандирано) и Шкода Октавия 2.0 TDI с първи букви на рег.номер СВ
  • #10
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Аз такава класация съм си правил сам по рег. номер. Най-често првишават скоростта с рег.номер А **** (Бургас).
  • #9
    до 8 ( преди 5 месеца )
    Други много съществени фактори са, че километражът им показва с почти 10 км/ч отдолу, а колата много бръмчи и шуми, поради което си мислят, че се движат бързо.
  • #8
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Най-добре са шофьорите на Трошлйота. Те никога не могат да влязат в такава класация. Това нещо просто не върви, ако собственика на Трошлйота бърза, слиза да бута.
  • #7
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Марките не превишават скоростта, а шофьорите. Неслучайно водят определени модели. МХ5, С2000, Голф, Имреза. Все модели, предпочитани от хора, които обичат бързото шофиране, както и от младите шофьори. Ако се направи класация по възраст, ще си проличи ясно как натежават младите от мъжки пол.
  • #6
    Смех ( преди 5 месеца )
    Е че то каква скорост развива народнатавагина че да се стига до глоба.Тия избушени барутници са умреши още на чертожната дъска.
  • #5
    До 4 ( преди 5 месеца )
    Моя грешка. За Z4 били най-малко, а не най-много глобени шофьори. Извинявам се на авторите.
  • #4
    До 2 ( преди 5 месеца )
    И какво не разбра господине? и3 е първи при моделите, а при марките след като се съберат средно всички модели, бмв е на 9то място.
  • #3
    анонимен ( преди 5 месеца )
    В БГ:1. BMW2. VW3. Audi4. Mercedes ML ;)))
  • #2
    Не само тъпотии ( преди 5 месеца )
    Неразбрани тъпотии. ...първо място по глоби за превишена скорост е модел на BMW, но глокиозното в случая е, че това е i3, .... След 2 изречения ...В класирането по марки BMW е чак на 9-о място (7,4%), като неговият модел с най-малко глобени шофьори е Z4 (4,5%).
fallback
Последни