IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Италия ще даде под съд и Xiaomi

Китайците нямат право да използват името Modena за автомобилите си, твърдят на Апенините

Нов скандал с име повтори случая на Alfa Romeo Milano и последвалото недоволство от италианското правителството, което накара компанията да прекръсти модела на Junior. Този път в окото на бурята се озова китайската  Xiaomi, която реши да нарече Modena платформата, на която е базиран първият й EV.
 
 
Xiaomi  SU7
  
   
Кметът на град Модена, столицата на регион Емилия-Романя, беше категоричен. "Никой не може да присвои марката, за да произвежда автомобил в Китай, особено ако, както в случая, няма връзка с територията", заяви Джанкарло Муцарели, „Ние се ангажираме да защитаваме по всякакъв начин, включително законово, неправилното използване на името на града. И молим правителството да ни подкрепи в това усилие“.

Централната власт реагира светкавично. Министърът на бизнеса и производството в Италия - Адолфо Урсо, подкрепи битката на кмета на Модена. Двамата се чуха по телефона. Министърът е запознал кмета с новия европейски регламент за географските означения за занаятчийски и индустриални продукти.
  
 
 

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До #6 ( преди 1 седмица )
    А мина ли ти през ума, че корейците може да са поискали съгласие от американците? Нещо, което китайците със сигурност не са направили!
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Гошо ( преди 1 седмица )
    Китайска наглост
  • #7
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Едно към едно ( преди 1 седмица )
    Ами в Модена да започнат да произвеждат китайска коприна и готово.
  • #6
    10 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Санта Фе е столица на щата Ню Мексико(САЩ), Туксон е град в щата Аризона. Всички знаем на кой производител са кръстени така автомобилите. Да не се силят много италианците.
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Доколкото знам не Модена, а Болоня е столица на Емилия Романя
  • #4
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Лудория ( преди 1 седмица )
    Доста съмнително е тази работа. Ако пък добавим, че Модена може да е дума и в китайския език, тогава е просто шум...
  • #3
    11 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Не знам по какъв закон ще е искът.. този за Алфа и Милано е вътрешно държавен въпрос, докато тук става дума за Китай. Силно ме съмнява да сменят името или ако го сменят може да е само за вноса в Италия/Европа евентуално.
  • #2
    4 rate up comment 3 rate down comment
    пропов ( преди 1 седмица )
    Това че имената са краднати и никой не е изревал досега, не значи че е правилно. Е, сега италианците изреваха и ще видим. Но щом Епъл съдят всеки на шир и на длъж , освен самите ябълки, значи и Модена има реален шанс.
  • #1
    10 rate up comment 3 rate down comment
    В Китай има град Мод ( преди 1 седмица )
    И са кво правим??? В Сащ има Париж и Венеция. Тях няма ли да съдите.Модена за Европа - проблем но за Китай - нула. То така ако става да. Е може да се използва едно име