IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вместо скоба - нов начин за борба с незаконното паркиране

Иновативното устройство Barnacle блокира предното стъкло (ВИДЕО)

Полицейското управление на Ню Йорк разполага с нова технология за справяне с нарушителите на паркирането: иновативно устройство, наречено Barnacle, просто затваря предното стъкло и блокира автомобила, докато глобата не бъде платена.


Barnacle


По този начин полицейското управление на споменатия мегаполис започна борбата с незаконното паркиране на автомобили, независимо от техния размер, вид и форма на собственост. Казват, че се оказа успешно, но има нюанси.

Както показва практиката на експерименталното внедряване, това е много по-ефективен инструмент от традиционното механично заключване на колелата. Сега тази технология се разпространява в други градове на САЩ. Експертите обаче смятат, че този успех на полицията е временен.

Новото устройство наподобява куфар. За да заключите колата, той се разгъва като книга и се поставя върху повърхността на предното стъкло. Операторът стартира заключващия механизъм и заключва устройството.


Barnacle


Трудно е да премахнете или отделите това устройство от стъклото, но няма нищо невъзможно - за всяко изобретение има майстори, които ще намерят решение. Новият блокер не прави изключение.

Никой няма да кара със затворено предно стъкло - гледката е практически блокирана. Жълтата пластмасова кутия не само спира гледката, но и предупреждава останалите шофьори, че паркирането на това място е забранено.

В разширен режим на работа устройството разполага с мотор и две вендузи, по една на всяка „страница“. Залепват за стъклото и се отделят от повърхността му само при отключване.



Операторът просто трябва да разгърне устройството в работен режим и да изчака двете гигантски вендузи да залепнат за стъклото с помощта на автономна помпа. Там те създават налягане от около 500 килограма, което се саморегулира. Според температурата на околната среда системата автоматично регулира налягането.

Докато конвенционалното устройство тип скоба за заключване на колелата отнема 3-4 минути, за да се инсталира на колело, Barnacle отнема само 20-30 секунди, за да се инсталира на предното стъкло.

Първо, това е по-безопасно и по-бързо. Второ, неговата иновативна технология е по-ефективна, позволявайки предаване на GPS данни за местоположение в реално време. Освен това, ако някой се опита да напусне с това устройство или да го изключи, полицията веднага получава сигнал.


Barnacle


Покритието от предното стъкло се отстранява с помощта на код за отключване. Шофьорите го получават, като се обадят на посочения телефонен номер или като влязат в сайта, чиито подробности и инструкции стъпка по стъпка са поставени на повърхността на устройството. Разбира се, отключването е възможно само след заплащане на глоба от $185.

Но тук, както и при блокировката на колелата, вече се разработват решения за самоотключване. Поне половин дузина съвети за механично изключване на устройството от стъклото вече обикалят мрежата. Така че твърдението, че отключването е възможно само след плащане на глоба и получаване на код, вече не е актуално.

Сега хакерите мислят как да унищожат и данните от чипа Barnacle. Експертите смятат, че скоро ще успеят. Автомобилните хакери вече декодират електронни ключалки за запалване на колите. Така че съвсем скоро ще се научат не само да премахват устройството от стъклото, но и да унищожават информацията от чипа на устройството.



Този чип причинява най-много проблеми в устройството Barnacle днес. С негова помощ полицаите проследяват всички движения чрез GPS и реагират на информация за плащане на глобата. Въпреки това, и това е въпрос на време, ще се намери изход, тъй като системата за защита на данните тук е по-проста от тази на банковата система.

0 от 500
  • #17
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Случайно да ви идва на ум че слагането на всяко устройство се документира? Дори да го махнете как ще избегнете глобата? А в Щатите заедно с нея ще дойде и "честитка" за увреждане на публична собственост, с което работата става дебела.
  • #16
    8 rate up comment 4 rate down comment
    смех ( преди 2 седмици )
    хаха некъв теслар са му сложили на стъклото книжка да се учи
  • #15
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Лесен хак ( преди 2 седмици )
    ако толкова пречи - има екипи за 15 минути идват и ти свалят стъклото и ти лепват чисто ново
  • #14
    0 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Пускамп рЕдната камера и си заминаам.... Ехехех конша напрайти сяя уеее
  • #13
    3 rate up comment 6 rate down comment
    BERIYA ( преди 2 седмици )
    За всяко нормално нещо- незаконно, подплатено с глоба.Скоро идва Видов ден. Ще стане, като в Украйна, да видим кой ще воюва за тарикат глобяващите.
  • #12
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Халапеньо ( преди 2 седмици )
    Хаха, в предния коментар бях написал популярна дума за отпадъци, смет, нещо ненужно, и системята е модерирала думата като неприемлива.Как не са се сетили и тук да пращат код и сам да си сваляш скобата и да я пускаш в контейнер. Така може да си спестят някой набит скобаджия.
  • #11
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Халапеньо ( преди 2 седмици )
    Това изобретение има много недостатъци в сравнение със скобата.Първох- трябва предното стъкло да е чисто. Ако е прашно или има паднали листа и *** трябва служителят първо да почисти стъклото. Второ - ако в резултат от вакуума се спука предното стъкло какво правим? Кой ще плаща щетата и смяната на предно стъкло? Това съвсем не е изключено да се случи. И после - получавайки кода за отключване (което е по-добре отколкото да чакаш скобаджиите да дойдат да те отключат, сам връщаш жълтото нещо.
  • #10
    13 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Какви хакове пък търсят тия захлупени американци? . Това ще го сваля точно за 1 минута с винтоверта. По една дупка и ще пусне вакуума.
  • #9
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Забавно ( преди 2 седмици )
    Идиотизмът е широко разпространена съвременна болест. Идва точно от там, от америка..Току що видяхте поредния магледен пример.
  • #8
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Обикновен човек ( преди 2 седмици )
    Как дефинирате "незаконно паркиране"?Що са просто заглавие?