IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това паркомясто на улицата струва колкото нова къща

Цените на недвижимите имоти в Бостън скочиха до небесата

Недвижимите имоти в Бостън са сред най-скъпите в САЩ, но не цената на къщите е истинският шок. Местата за паркиране са толкова търсени, че едно от тях се продава за 350 000 долара, като дори не е в охраняем паркинг или закрит гараж, а на улицата.


паркомясто


Паркомястото дори не е оградено, а само е отбелязано с жълти линии, като до него има и дърво. Ясно е, че някой, който може да си позволи да плати 350 000 долара (толкова струва нов Rolls-Royce) за подобно място, ще кара нещо луксозно и скъпо. Затова и от снимките на брокера става ясно, че „голямото място“ може да се справи с пълноразмерен Range Rover.

Любопитното е, че исканата цена на това място за паркиране все още е далеч по-ниска от тази на някои други подобни предложения в района. Съобщава се, че двойка от Бостън е отхвърлила оферта за паркомясто на стойност 750 000 долара. Агент по недвижими имоти признава пред The Boston Globe, че е продал три места за паркиране за около 500 000 долара всяко, в района на Бейкън Хил.


паркомясто


Нито един от купувачите не се е поколебал да извърши покупката, тъй като само така е можел да паркира пред новия дом, с който се е сдобил току-що. Върху паркомястото се плаща и данък, който е като на къща. Освен това платените 500 000 долара осигуряват денонощна охрана, както и възможност колата да бъде прегледана в сервиз, измита и заредена с гориво.

Що се касае до мястото за 350 000 долара, за последно то е сменило собственика си преди 8 години, като тогава за него за платени 275 000 долара. Това означава, че настоящият продавач ще реализира печалба от инвестицията си, след като досега не му се е налагало да обикаля всяка вечер района и да търси къде да паркира.


паркомясто


0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Ми те като нощем Краварите си печатат доларите и са като ланшна шума вече що да не е 350 000 ? И три милиона да е, все тая. Парите са в купюри от по 100 долата и иматстойноста на мастилото и теглото на дървесината от която са направени - де факто реално 350000 долара струват истински 3 долара. Всичко останало е измама.
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Болярин 2024 ( преди 1 седмица )
    Еха!!! Цените на паркоместата в Бостън гонят нашите тук във Велико Търново...
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Както каза един колега, инфлацията щеше да ги изяде
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 2 седмици )
    Ако туй... Ако онуй... Няма "ако" в живота. И няма "какво би станало". В текста по-горе пишат "печалба", но това не е вярно. Всичко друго са предположения и гадания.
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До 2 ( преди 2 седмици )
    А колко щяха да са парите ако ги беше държал в банковата си сметка, вместо с тях да си купи паркомясто на което да паркира? Дали нямаше да са по-малко от 350 000 долара А той да обикаля квартала да търси къде да паркира?
  • #2
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Лудория ( преди 2 седмици )
    Всъщност е на загуба продавача. Ако числатата и годините са верни, значи е купил мястото през 2016 година за 275 000 долара. Обявената цена е 350 000 долара през 2024 година. И сега ако използваме калкулатор за инфлация за САЩ, ще видим, че 275 000 долара се равняват на 357 870 долара. Тоест продава на загуба! Защото ще вземе повече пари като стойност, но ще може да си купи по-малко неща заради инфлацията.
  • #1
    5 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    това бизнеса с местата за паркиране е голяма далавера продаваш на балъците нещо което дори не е твоя собственост въпроса е кой нотариус изповядва сделка на нещо което не съществува в правния мир