fallback

Седемте най-добри кросоувъра на годината

Тези коли са вашите, ако търсите компромис между SUV и ниски разходи

Доминацията на европейските пазари е разпределена отчетливо. От една страна са традиционни суперминита и семейни хечбеци – компактни, практични и достъпни. От друга страна имаме SUV модели. Някъде между двете е кросоувърът.     

Какво всъщност е кросоувър автомобил? Това е добър въпрос. В дните, когато повечето SUV-та обръщаха внимание на шофирането извън пътя , кросоувърът обикновено беше кола със стилистика на SUV, предназначена за асфалта.  Днес SUV автомобилите са масови и ставата все по-популярни. Повечето се карат почти изключително по асфалтов път, а офроуд способностите им остават на заден план.

Къде остава скромният кросоувър? Най-общо казано, това са конвенционални компактни автомобили с леко преобразяване към SUV.  Включително функции като релси на покрива и т.н. След това идват коли, проектирани от самото начало да съчетават дизайнерски елементи от супермини и SUV. Кросоувърът е идеална комбинация за онези, които търсят малко SUV стил и по-висока практичност при каране с ниски експлоатационни разходи. И определено шофиране на път.

Експерти на autoexpress.co.uk пробваха абсолютно всички кросоувъри на пазара в Обединеното кралство, за да изберат седемте най-добри.

 Седемте най-добри кросоувъра на годината (ГАЛЕРИЯ)  

     

 

fallback
  • #10
    Ме ( преди 2 седмици )
    Да нацвъкаш Дачия Сандеро като кросовър, и да не сложиш Рено Каптур, е като да ядеш лютеница, ама от *** ;) Иначе Камията си заслужава мястото. Лично аз харесвам и Каптюра и Камията. Карал съм ги и двете, Реното е малко по-барното от към дизайн, французойка е, а Камията е една идея по-широк и двигателя е малко по-мощен. Естествено говоря за модификациите 1.3 и 1.5 съответно. Тъпия спор мачка пи.ка и елхичка е ***.
  • #9
    BIG peppi ( преди 3 седмици )
    Това не са SUV-та, а повдигнати хечбеци с изключение на Шкодата.
  • #8
    Мхм ( преди 3 седмици )
    Шкода е трудно да се нарече автомобил, варел на колела е по точната дефиниция
  • #7
    Србин ( преди 3 седмици )
    Мачку, пич*ку и еличку не тражим!
  • #6
    А бе ... ( преди 3 седмици )
    какво толкова сте се вторачили в рено!? Че то винаги е абонирано на първите места в класациите за надеждност и качество - само че отзад напред. )))
  • #5
    #3 ( преди 3 седмици )
    фЪкта е увреден от системно ползване на рено - не му се вързвай
  • #4
    анонимен ( преди 3 седмици )
    т.е. имах предвид към #1...
  • #3
    sdff ( преди 3 седмици )
    до #2: айде първо покарай малко Шкода и после пиши глупости, м?
  • #2
    Факт!-тически ... ( преди 3 седмици )
    долният има предвид рено или производната му неуДачия. Което всъщност е едно и също. Факт!
  • #1
    Факт ( преди 3 седмици )
    Шкода дори трудно могат да се нарекат коли няма такива каруци
fallback
Последни