IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Duster става Renault в Турция

Кросоувърът ще играе важна роля в стратегията на френската марка

Досега Duster се предлагаше под марката Dacia в Турция и в Западна Европа, но това ще се промени като част от новата стратегия на Renault. Тя предвижда крокоувърът да се продава под марката Renault на турския пазар, където французите имат сериозни традиции.


Renault Duster


Renault Duster ще се произвежда в завода Oyak Renault Automobile Factories в Бурса и е първата стъпка към целта на френската марка да стане пазарен лидер в Турция до 2027 г. За целта компанията Oyak и Renault ще инвестират над 400 милиона евро и ще пуснат в производство три нови SUV модела Renault, както и Duster във фабриките на Oyak-Renault до 2027 г. Така предприятието ще се превърне в глобално, тъй като голяма част от неговата продукция ще се изнася зад граница.

Въпреки че всъщност е проектиран от Dacia, Duster се продава и под логото на Renault на няколко международни пазара. Тази стратегия се следва от две поколения и няма да се различава при наскоро представената нова серия модели. Доказателство за това идва от самия френски производител, който току-що публикува първите снимки на новия SUV с емблемите на Renault.

Моделите на Dacia винаги са се продавали като Renault на експортни пазари като Южна Америка (и някога също Русия). Например, старото Sandero се предлагаше в Бразилия като спортен модел R.S. с атмосферен бензинов двигател с мощност 150 к.с. Или Oroch - пикап, базиран на първото поколение Duster, а също така и Kardian - преработено Sandero Stepway, който всъщност е напълно нов модел.


Renault Duster


Както при предишните поколения, новият Duster също идва като Renault, като промените са фокусирани основно върху предницата. Логото на румънския автомобилен производител е заменено с думата "Renault", която може да се види изцяло и ясно върху решетката на радиатора.

В същото време марката е премахнала традиционната диамантена емблема, която може да се намери само отзад и на главините на колелата. Това вероятно се дължи на тясната решетка и новата емблема на Dacia; включването на диаманта вероятно би било твърде скъпо. Отзад виждаме известната търговска марка Renault.

Други общи аспекти на дизайна са идентични с Dacia Duster, включително формата на броните, фаровете (дори светлинният подпис е същият), дизайна на колелата, капака на багажника и т.н. Габаритните размери са по същество същите - 4343 мм дължина, 1810 мм ширина, 1656 мм височина и 2657 мм междуосие. Багажникът може да побере до 472 литра.


Renault Duster


Все още не са разкрити технически подробности, но всичко сочи, че това ще бъдат същите задвижвания като тези, обявени от Dacia. С други думи - 1.6 Hybrid със 140 к.с., 1.2 Turbo с 48-волтова мека хибридна система и 130 к.с. и ECO-G 100 на природен газ със 100 к.с. Във версиите 4x4 Duster предлага функцията „Terrain Control“ с пет режима на шофиране - Auto, Snow, Mud/Sand, Off-Road и Eco.

Дизелови двигатели вече не се предлагат за Dacia Euro Duster. Може да има различни бензинови двигатели, особено в Бразилия, където етаноловото гориво, произведено от захарна тръстика, се използва широко. Renault Duster първоначално ще се произвежда в Турция и ще се продава както в самата страна, така и в региони в Африка и Близкия изток. В Европа, с логото на Dacia, моделът се произвежда в Румъния.

В Бразилия, където настоящият Duster се произвежда в завода в Sao Jose dos Pinhais (PR), SUV-моделът няма да претърпи смяна на поколението в близко бъдеще. Първо ще бъде подложен на фейслифт в средата на жизнения си цикъл и едва след това ще бъде представен нов модел. Това е напълно логично, тъй като там Duster смени поколенията едва през 2020 г.


0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Никола ( преди 1 ден )
    УТОЧНЕТЕ-ПРИРОДНА ГАЗ ИЛИ ПРОПАН -БУТАН
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Никола ( преди 1 седмица )
    Ок,но но но мтого пари за тази *** до 30 хилки Да ,но повече НЕ
  • #2
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    За тези които подигравателно се исказваха за неуДачия , разбраха ,че Рено и Дачия са едно също като технология .Разликата е в дизайна и в цената . От друга страна повишаването на цените на другите марки автомобили позволиха Дачия да се продава като топъл хляб .
  • #1
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Казах ви че така ще стане. Оня ден имаше статия как дачия продава повече от Рено и ви казах че ще последва смяна на емблемата, подобно на Доккер.