IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това копие на Lamborghini Urus струва само 15 000 евро

Топ-версията на спортният SUV Jetour Dasheng развива 326 к.с.

Представете си, че можете да закупите копие на Lamborghini Urus на цена, по-ниска от тази на Dacia Sandero. Такъв е случаят в Китай с Jetour Dasheng - спортен SUV с компактни размери, който се предлага на вътрешния пазар.


Jetour Dasheng


При излизането на модела цената му беше между 99 900 и 169 900 юана, което е между 25 000 и 42 000 лева по днешния обменен курс. Базовата версия е със задвижване на предните колела, но гамата включва варианти с 4WD.

Марката Jetour, под която се продава китайският SUV, е собственост на Chery Automobile. Дължината на Dasheng е 4,59 метра, а междуосието - 2,72 метра. Спортният стил се доказва и от много привличащи окото елементи. Сред тях, например, е огромната безрамкова решетка с люспеста шарка, големите лети джанти (до 20 цола), както и дръжките на вратите, изравнени с каросерията.


Jetour Dasheng


В салона се залага на минималистичен дизайн с голям 15,6-инчов централен екран и без конвенционални бутони. Воланът е сплескан отгоре и отдолу, а интериорът е пълен с технологии - проекционен дисплей, гласов асистент, база за безжично зареждане и ниво 2 на полуавтономно шофиране.

Гама задвижващи агрегати на Jetour Dasheng се състои от два бензинови двигателя с турбокомпресор и plug-in хибридно задвижване. Сред опциите с чист ДВГ има 1,5-литров двигател със 156 к.с., свързан с шестстепенна механична или автоматична скоростна кутия с двоен съединител.


Jetour Dasheng


За тези, които се нуждаят от повече производителност, се предлага 1,6-литров двигател със 197 к.с., свързан изключително с автоматична трансмисия, също с двоен съединител, но със седем предавки.

Топ-версията на модела разполага със система PHEV с комбинирана мощност от 326 к.с. и електрически пробег от 102 км. Трябва да се отбележи, че цикълът на одобрение на типа CLTC е по-„оптимистичен“ от европейския WLTP.


Jetour Dasheng


0 от 500