IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои европейски (и американски) автомобили се правят в Китай

Някои от тези модели са създадени за азиатски пазар и след това дойдоха на Стария континент

Редица модели от най-известните европейски марки се произвеждат в Китай. Случва традиционните производители да използват синергията на глобалните модели, които се създават на азиатския пазар и след това се предлагат в останалия свят. От тази нова тенденция в автомобилната индустрия не може да избяга дори лидерът при електромобилите Tesla. Неговият Model 3, предназначен за европейските пазари, слиза от конвейера на Gigafactory в Шанхай. Кои други западни коли също все още се произвеждат в Китай.


Европейските модели, които се произвеждат в Китай (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Въобще в Китай средната цена на електричките е толкова ниска заради такива мини псевдо коли електрички. Дълго време там най-продавана електричка беше Wuling mini EV за 7к долара с "голямата" батерия от 14кВч. Смислените коли като новото Xiaomi, BYD Seal или Тесла 3 SR ти започват от 30к долара и цената разсте бързо. Нормално е дори без мито да дойдат в Европа на поне 35к долара.
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До riders ( преди 2 месеца )
    Много ми е интересно какви коли очакваш че карат китайците по 10к долара? Защото всъщност в Европа вече имаме такива - Дачия Спринг в Китай струва малко под 10к долара. Ами личи й че струва толкова. Я ми кажи как това ще ти е основна кола?
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    1-ви, условието на китайците е, че за да продаваш там, то трябва да имаш завод в страната, но той да е комбинация от китайски и съответната марка! По този начин китайците имат достъп до всички параметри на дадена кола и за това клонингите са безпрой! Обаче има марки, който продават произведените в Китай коли само на местния пазар и евнтуално в региона, но не и в Европа! За пример давам Хонда - произведеното в Китай се продава само там!
  • #3
    2 rate up comment 3 rate down comment
    raiders ( преди 2 месеца )
    Нормално, заради политиката на Китай към автомобилите и кой, как ще произвежда и продава там. Ег***т,и и диктатурата, да караш нови коли по 10 000$ пазара в Китай е по-голям от взети заедно тези в Европа и Америка.
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Leberknoedl ( преди 2 месеца )
    Тесла е троянския кон на китайците в Европа.
  • #1
    13 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Доста европейски производители продават над 50% от колите си в Китай, логично е там да имат и заводи но не и да ни внасят коли които там са три пъти по-евтини от колкото тук!