IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bosch откри център за автомобилни обучения в София

В него ще се подготвят не само ученици, но и преподаватели и експерти от автоиндустрията

"Бош Автомобилно оборудване" откри днес нов учебен център за  автомобилни инженери, преподаватели и ученици в София. Това е съвместен проект на водещия световен доставчик на автомобилни компоненти и решения за мобилност, и на професионалната гимназия по транспорт и енергетика "Хенри Форд".
  
  
Бош, учебен център, Хенри Форд, Bosch
  
    
Плановете са новият център да се използва за специализирани обучения на преподаватели и ученици от "Хенри Форд", но също и на експерти от автомобилния бранш. "Бош" предлага обучения по автомобилна диагностика, бензинови, дизелови и хибридни системи, електромобили, шаси и спирачни системи. В центъра са внедрени някои от най-новите технологии в тези области.

„Вярваме, че доброто образование и солидна практическа подготовка са ключов фактор за успеха на всеки специалист. Ще продължим да инвестираме в образованието и развитието на професионалисти в сферата на автомобилните технологии и мобилността, защото като компания приемаме това за своя мисия“, коментира Динко Русев, представител на Борда на директорите на "Бош България".

От 2020 година компанията си партнира с "Хенри Форд", която е най-голямата професионална гимназия на Балканския полуостров. „Центърът за обучения ще даде възможност на нашите ученици и преподаватели да се запознаят с най-актуалните и най-иновативни тенденции в индустрията и да придобият полезен практически опит“, сподели инж. Таньо Стойчев, директор на ПГТЕ "Хенри Форд".

Групата Bosch присъства в България вече три десетилетия и има над 850 служители в различните си дъщерни дружества.
  
  
Още снимки от откриването на учебния център на Bosch вижте в ГАЛЕРИЯТА:


 
   

0 от 500