IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кражбата на Nissan ще стане почти невъзможна

Нова система ще открива колите на японския производител навсякъде

Крадците на автомобили стават все по-изобретателни и използват най-модерни технологии, което принуждава производителите да търсят нови начини за противодействие. Те инсталират различни системи за защита в превозните средства средства, като една от най-новите е дело на Nissan.


Nissan


Новата система се казва Stolen Vehicle Monitoring и се предлага за моделите Qashqai и X-Trail (и в двата случая от ниво на оборудване N-Connecta), както и електрическата Ariya. Тя е интегрирана опция в приложението NissanConnect Services, като проследява и локализира откраднати автомобили с помощта на вграден GPS.

След като точната позиция на колата бъде локализирана, системата е в състояние самостоятелно да активира авариен режим. В случая с помощта на полицията и телефония оператор запалването на двигателя се изключва дистанционно.


Stolen Vehicle Monitoring


Услугата може да се активира и за трите модела, споменати по-горе, като първо се влезе в секцията Nissan Store на приложението NissanConnect Services, за да се провери дали автомобилът е съвместим и след това да се сключи абонамент за 99 евро на година.

Услугата Nissan Stolen Vehicle Monitoring е достъпна 24/7 и включва директен контакт с кол-център, възможност за незабавно получаване на известия при преместване на автомобила и възможност за проследяване на движението му на живо. При електрически автомобили (Ariya) може да се използва и за проверка на нивото на зареждане на батерията и за контрол на вътрешната температура на автомобила.


0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Пеуник ( преди 4 седмици )
    Ха ха ха ха!
  • #6
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    Кай пък е тръгнал да краде Нисани :)
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До 4 ( преди 4 седмици )
    Малко ме съмнява Тесла да плаща от джоба си сметката за СИМ картата в колата, особено ако се стигне до роуминг.
  • #4
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    Да бяхте споменали, че това е рекламна статия с продуктово позициониране. "да се сключи абонамент за 99 евро на година.Услугата Nissan Stolen Vehicle Monitoring е достъпна 24/7 и включва директен контакт с кол-център, възможност за незабавно получаване на известия при преместване на автомобила и възможност за проследяване на движението му на живо."Това си е стандартна опция, която пристига напълно безплатно с всяка една Тесла през последните 12 години.
  • #3
    10 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    тия явно не са чували за т.нар тапи , които блокират ВСЕКИ сигнал !!!и каквито и да е електронни системи да му сложат с една тапа за 10 долара от али експрес - всичко приключва ......затова се слага механична скрита защита - и единствения начин е на репатрак.....решат ли да ти вземат колата не може да ги спреш = може само да ги затрудниш !
  • #2
    12 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    Няма автомобил, който да не може да бъде откраднат. Така наречените тапи блокират всякакви сигнали. Обикновено в откраднатия автомобил се слагат няколко броя, Да не би да падне батерията и да издаде местоположението. Механични пречки също не са проблем. Автомобилът просто се натоварва с паяка или директно се издърпва с лебедката на пътната помощ. Ако решат да ти откраднат автомобила, спасение няма.
  • #1
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Ти да видиш ( преди 4 седмици )
    Nissan са разбрали за съществуването на GPS през 2024 година? Е все пак по-добре късно отколкото никога.