fallback

Направи си сам: Импровизирана стойка за телефон в колата

Един трик, който може да бъде полезен в много ситуации

През годините на съществуването на личните превозни средства в съвременната им форма, шофьорите са измислили доста интересни ноу-хаута, предназначени да улеснят ежедневието зад волана. Сега ви разказваме за още едно от тази поредица. То значително опростява процеса на използване на смартфон в движеща се кола.

За някои желанието да „подобрят“ автомобила според индивидуалните си нужди се превръща във вид хоби и на практика самоцел, граничеща с кич. Може би всеки е срещал герои, които окичват интериора на колите си с всякакви завеси, монтират държачи за всевъзможни джаджи, включват максимален брой кабели във всички налични конектори и т.н.

Другата крайност са гражданите, които по принцип не могат да приемат нищо ненужно в салона на личния си автомобил. Но когато например, този вид шофьори имат нужда да използват навигация от смартфон, защото не винаги пътуваме само по познати маршрути и места и се окаже, че няма къде да се постави телефона, възниква проблем.

В повечето коли е трудно да закрепите телефона така, че да виждате екрана му, както и не е удобно да го държите в ръка и да управлявате с другата. Съгласете се, и двата варианта са меко казано неудобни. Те също са опасни по своята същност.

Трикът, който използват някои е свързан с парче не много дебел найлон. Безплатна торбичка за еднократна употреба от местния магазин е идеална за целта. Първо го навиваме на нещо подобно на въже и го прокарваме през решетката на един от дефлекторите на климатичната система. По такъв начин, че накрая нашето спасително парче найлон да виси с двата края навън.

След това вземете смартфона си и отстранете пластмасовия калъф, който предпазва корпуса. Поставяме краищата на магическата лента, висяща от дефлектора, в калъфа и след това го поставяме обратно на смартфона, така че екранът на устройството да е обърнат към водача. В резултат на това вече имаме импровизиран държач за мобилен телефон. Да, той се люлее, докато колата се движи. Но шофьорът винаги вижда какво се случва на екрана на устройството и двете му ръце са на волана.

fallback
  • #9
    преминаващ ( преди 1 месец )
    може да си направиш... не е въпрос за пари ако просто няма такава каквато търсиш... НО трябва да не си с леви ръце и да не ти пука какво ще кажат хората
  • #8
    анонимен ( преди 1 месец )
    Дефлекторите са конструирани да регулират въздуха, не да правиме простотии. А повечето съвременни коли имат опция да вържеш телефона към екрана в колата и там си цъкаш колкото искаш. А, да, и да си зяпаш телефона, че то на пътя какво интересно има....
  • #7
    анонимен ( преди 1 месец )
    Напишете сега и една статия за губера в колата.
  • #6
    анонимен ( преди 1 месец )
    Тренирайте да направите аглоката си хватателен. Така ръцете ви ще остават свободни за боравене с телефона.
  • #5
    Нео ( преди 1 месец )
    Ужас
  • #4
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Едно време имаше скечове на "Виктор Удобното". Навиваше на тел гирляндите от елхата и чистеше с тях тоалетната вместо с четка, за да не ги хвърля след Нова Година. Надминахте го!
  • #3
    DN ( преди 2 месеца )
    Не може ли за 20 лв да си купиш една и готово.
  • #2
    112 ( преди 2 месеца )
    Ще му се разкаже играта на този дефлектор ...
  • #1
    анонимен ( преди 2 месеца )
    С ластик става по-лесно , по-бързо и не толкоа грозно!
fallback
Последни