IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ужас на Острова! Jaguar I-Pace отвличат шофьорите си

Колата отказва да се подчини, докато ТВ-звезда и семейството му опитват да спрат на червен светофар

Първият победител в историята на британския Big Brother се оплака пред MailOnline, че е станал истински заложник на своя Jaguar I-Pace, струващ 76 000 лири. В колата са били съпругата му и двете деца на Крейг Филипс.
 
 


52 годишният Филипс, е поредният шофьор на електрически автомобил, буквално отвлечен от своята кола.  Инцидентът е станал броени дни след излизането на електричката от сервиз, където е бил за по-дребна повреда. Семейството отивало на вечеря, като двете деца – на 5 и на 3 години, седнали отзад, а съпругата на седалката до шофьора. Крейг се опитал да спре на червено, но британският автомобил буквално отказал!

„Не мога да опиша ужаса най-вече заради малките. Колкото повече натисках спирачките, толкова повече колата форсираше и продължаваше напред“, споделя Крейг. За негово щастие светофарът светнал зелено и ТВ звездата профучал някак си без да удари чакащите пред него две коли.

„Иначе трябваше да ги блъсна, нямах избор! Спирачките отказваха, а по-лошият вариант беше да завия в отсрещното платно, което беше пълно с каращи срещу мен“, добави британецът..

Крейг е решил да разкаже историята си след ужаса на Острова от вторник, когато отново Jaguar I-Pace отказа да спре на магистрала, карайки с близо 150 км/ч. „Отвлеченият“ шофьор все пак проявил съобразителност да позвъни на полицията, която буквално успя да го „приклещи“ и електрическата машина спря. През октомври миналата година друг водач на Острова пък беше „отвлечен“ от струващия 30 000 паунда MG ZS.

Телевизионната знаменитост купува своя Jaguar през 2020 година. Връщат му го от сервиза няколко дни преди Коледа. Той кара не повече от стотина километра около тихото село между Манчестър и Ливърпул, където живее семейството. На Нова година четиримата отиват на вечеря, когато се случва необяснимия екшън. Филипс има късмет, защото заради червения светофар вече е бил намалил скоростта на около 30 км/ч.  

„Хвърлих се с цялата си сила върху спирачките, но те като че ли отвръщаха със същото! Карам коли от 30 години, имал съм ванове със „заминали“ спирачки и знам какво е. Хидравликата си е „отишла“, но с повече чисто физическо усилие спираш, макар и по-трудно. Случвало ми се е 4-5 пъти през живота, карайки стари бусове по строежите, но това беше съвсем различно. Буквално хидравликата избутваше крака ми обратно“, гарантира Крейг.
 
 

Семейството Филипс


Веднага след като щастливо се измъква от светофара, мъжът отбива в тих път. След около 30 метра каране спирачките буквално се „съживяват“ от нищото.  И семейството успява да спре. Но категорично отказва да продължи да ресторанта, който е на около 12 мили по оживени шосета. Поемат обратно към къщата им, която е на 1 миля, но не вдигат повече от 15-20 км/ч. 

„И почти веднага се случи отново същото! Аз бях скочил върху спирачката, но колата буквално продължаваше сама напред. Но пък веднага почти се оправи“, свидетелства Крейг. 

Той пише веднага мейл до компанията, откъдето му връщат отговор да докара електрическата лимузина за проверка след няколко дни. Риалити звездата категорично отказва да се качи отново в автомобила. И съветва Jaguar да не пращат шофьор, защото до най-близкия им сервиз се минава през две магистрали. Оттам обаче му връщат, че нямат услуга транспортиране.

Крейг се сблъсква с още няколко проблема само за три години. Едното е с бързото зареждане, което не пълни докрай батерията. По тази причина веднъж е принуден да се изръси с 350 паунда за такси, защото колата го оставя насред нищото.

Миналото лято, когато баровският автомобил е едва на 22 000 мили, капакът на багажника отказва и се стоварва върху главата на жена му.
Филипс се опитва да смени своя Jaguar с нов, като се аргументира, че по някаква причина постелките вътре постоянно са влажни и започват да намирисват. За смяната им обаче са му поискани 3900 паунда! Мотивът на дилъра е, че често клиентите забравят стъклата си отворени и идват с подобни оплаквания. По същото време обаче идват още трима шофьори със същия проблем.

ТВ-звездата се разбеснява, че нямам как всички изведнъж да са забравили прозорците си. „Очевидно е фабричен дефект и не може да плащам за него“, аргументира се Крейг. Той пуска оплакване и „досажда“ постоянно месец-два! Накрая британският бранд се съгласява да оправи за своя сметка евентуално установени дефекти. И му я връщат няколко дни преди въпросния инцидент. Обаждат му се да я вземе от сервиза, но ще трябва да заплати 210 паунда за диагностика, тъй като гаранцията му от 3 години е била изтекла.

След инцидента със спирачките мъжът уведомява своята лизингова компания, чрез която е купил „ягуарчето“, че ще спре вноските заради нарушено споразумение. Оттам му отвръщат, че това само ще удари по кредитния му рейтинг. Звездата от Big Brother star разкрива, че се почувствал ужасно след заплахата, а за капак нямал почти два месеца автомобил. Семейството има само един.

Миналата седмица  получава съобщение, че най-после електричката е напълно готова. Семейството обаче е категорично, че повече няма да се качи в нея. Съпругата отказва да влезе, да не говорим за децата. „Да ми го докарат в двора, пак няма за шофирам отново този автомобил. Приключихме с Jaguar! Вземете си го обратно“, бесен е той.

Говорител на Jaguar Land Rover беше потърсен от мнението и заяви обикновените баналности, че разглеждат внимателно случая на семейство Филипс и сигурността на клиентите им е на първо място.

Компанията разследва и екшъна от вторник, когато близо 30 минути полицията се опитваше да спре електрическия Jaguar на 31-годишния Нейтън Оуен. Уелсецът също преживя кошмара да му откажат спирачките, докато колата лети с близо 150 км/ч по магистралата 62 близо до Манчестър. Околните стават свидетели на екшън като във филм. 8 патрулки на полицията „приклещват“ Оуен, като освобождават напълно две от платната на магистралата. Полицейската кола отпред понякога леко забавя, за да „чукне“ колата на Оуен, надявайки се това да я спре. Не!

 
Ягуар, преследване


Така той фучи с ескорт през погледа на изумените шофьори още известно време, докато батерията му пада и неговият Jaguar спира. Оуен е толкова шокиран, че няколко минути не може да мръдне от седалката и не чува какво му говорят полицаите.
 

Интересното е, че той има същия проблем през декември, когато отново звъни на полицията. Колата успява да спре, след като се задейства системата за опасност от удар. Автомобилът е вкаран в сервиз и след няколко дни излиза оттам след пълен преглед, който не установява никакъв проблем.
 

0 от 500
  • #4
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 1 месец )
    Те сега сами, инцидентно. Но нали са свързани, хакерите ще почнат и те да ги управляват от компа. Докато вие сте вътре със семейството си.
  • #3
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Китайски хардуер с индийски софтуер ;))) Дъното на варела ...
  • #2
    9 rate up comment 0 rate down comment
    РУК ( преди 1 месец )
    С "китайската инвазия" и техните творения ще стане още по интересно :-) :-) :-) :-)
  • #1
    10 rate up comment 2 rate down comment
    q ( преди 1 месец )
    Шок! БоНба! Статия за един дефектен автомобил, от една западаща марка. Не случайно продажбите на този модел са почти нулеви. Не става с хубава боя, дизайн и правилни шевове на седалките. Трябва и малко технологии да се вложат.