fallback

Новият Hyundai Santa Fe се оказа значително по-скъп от своя предшественик

Голямата разлика в цените е при бензинова версия, докато при хибрида е по-малка

Цените за новия Hyundai Santa Fe - представен през втората половина на 2023 г. като модел за 2024-а. - бяха обявени в за първи път в САЩ. Това, което прави впечатление е, че всъдеходът, освен, че е с различна визия и много нови технологии, поскъпва и то не с малко - с цели 5000 долара.

Базовият Santa Fe от 2024 г. струва $35 345 в САЩ - докато Santa Fe от 2023 г. (предишното поколение) беше на цена от $30 085. Разликата между автомобилите от двете поколения обаче, както вече споменахме, е много съществена.

Hyundai Santa Fe от предходната моделна 2023 година не е толкова технологичен, по-малък е и е с два реда седалки, докато Santa Fe 2024 има три реда седалки още от базовото си ниво на оборудване.

Върховият модел Santa Fe 2024 Calligraphy със задвижване на всички колела е на цена от $50 195. Всички тези цени са за версията с 2.5-литров двигател с турбокомпресор. Любопитно в новото ценообразуване е и нещо друго. За разлика от чисто бензиновата версия, хибридът, базиран на 1.6-литровия двигател, не поскъпва толкова много. Например базовият SEL с предно задвижване струва $38 345 - сума, която е само с $800 повече от тази на хибрида от предходното поколение.

2.5-литровият двигател на новото Santa Fe произвежда 277 к.с., комбинира се с осемстепенна роботизирана трансмисия и ускорява от място до 100 км/ч за 8 секунди. Системната мощност на хибрида пък е 231 к.с., като този силов агретан включва шестстепенна автоматична скоростна кутия.

fallback
  • #9
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Като им знам ценовата политика, в БГ ще почне от 120К лв. тази кутия за обувки. Най-интересното за мен е че за тези пари Santa Fe не предлага нищо особено като технологии, но хората продължават да ги купуват, явно както си купува телевизор и домакинска техника.
  • #8
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Дизайнът е топ! Ще има да се обръщат глави след него
  • #7
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox
  • #6
    ТиТ ( преди 3 месеца )
    Дизайна е под всякакъв коментар.Наподобява Чероки от 90-те години
  • #5
    до ПРОВАЛ ( преди 3 месеца )
    провал е постването ти :D, а джипа е по-различен, не е грозен.
  • #4
    ПРОВАЛ ( преди 3 месеца )
    Този грозен сандък не може да се сравнява а новия Ланд Крузър на Тойота. А корейците вероятно си мислят,че ще му бъде конглокенция. Предишните модели на Санта Фе имат по-добър дизайн.
  • #3
    Печатна грешка ( преди 3 месеца )
    Не конглокенция,а конглокенция - относно #2.
  • #2
    ПРОВАЛ ( преди 3 месеца )
    Този грозен сандък не може да се сравнява а новия Ланд Крузър на Тойота. А корейците вероятно си мислят,че ще му бъде конглокенция. Предишните модели на Санта Фе имат по-добър дизайн.
  • #1
    Радев ( преди 3 месеца )
    И значително по-грозен. Особено отзад.
fallback
Последни