IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето какво представлява новият VW Passat като седан

В Китай моделът се продава под името Magotan и получи ново поколение

В Европа, с изключение на модели на Audi, BMW и Mercedes, класическият седан от среден клас е мъртъв. На пазара се предлагат още Mazda 6 и Genesis G70, но тяхното търсене не е високо. Затова и Volkswagen се отказа от пускането на такава версия на новия Passat (B9) и предлага този модел само като комби. Ако някой търси седан на подобна база, трябва да се насочи към Skoda Superb, която обаче не е точно седан.


VW Magotan


В Китай обаче положението е различно, тъй като автомобилите от този клас все още се радват на интерес от страна на потребителите. И Volkswagen не ги разочарова, като ще пусне на пазара ново поколение на модела Magotan, който всъщност показва какво точно би представлявал новия Passat като класически седан.

Снимки и информация за автомобила бяха публикувани от Министерството на промишлеността и информационните технологии (MIIT). Новият Magotan няма да се продава извън Китай, като във Volkswagen са променили значително дизайна спрямо глобалното комби Passat, за да може да отговаря по-добре на вкуса на местните потребители.


VW Magotan


В сравнение с европейския Passat, Magotan изглежда по-обемист и има традиционен капак на багажника, за разлика от по-практичната задна врата на Superb. Дизайнът на задните светлини с разширена светлинна лента изглежда се основава на електрическите ID модели на VW и по-специално на ID.7. Във всички версии, показани тук, ауспухът е скрит под бронята.

Колата, която има матово черно/сиво покритие, изглежда е най-скъпата версия на модела и има надпис „Flagship“ на предните врати, под страничните огледала. За нея са предвидени двуцветни джанти и редица лъскави черни акценти. Тези, които търсят по-смела визия, могат да получат Magotan с лилава боя.


VW Magotan


Снимките също съдържат информация за размер и задвижването. Новият семеен седан е дълъг 4990 милиметра (Passat Variant - 4917), 1854 мм широк и 1487 мм висок, с междуосие от 2871 мм (Passat Variant - 2841). Той тежи 1684 кг и се предлага с джанти с размери от 17 до 19 цола.

Както и при предишния Magotan, задвижването се осигурява от 2,0-литров бензинов турбо двигател, който развива мощност 220 к.с.


VW Magotan


0 от 500