IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

5 случая, когато WD-40 повече вреди на колата, вместо да помага

Използването на това „универсално лекарство“ може да бъде много опасно

Аерозолът WD-40 може да бъде закупен във всички магазин за авточасти. За собствениците на автомобили той е магическо лекарство, което те обикновено изваждат, когато възникнат много проблеми с колата им, особено през зимата. В някои случаи наистина може да помогне, но в други само ще навреди. Затова трябва да сте наясно когато е по-добре да се въздържате от използването на WD-40.


WD-40


Малцина си спомнят, че WD-40 първоначално е разработен като средство против ръжда, което улеснява развиването на болтове и гайки. Благодарение на състава си, включващ бял спирт (50%), въглероден диоксид (25%), минерално масло (15%) и други помощни вещества (10%), той справя перфектно с тази задача.

Въпреки това изобретателни шофьори са намерили по-широко приложение за тази течност. Те използват WD-40 като „анти-сняг“, „анти-дъжд“ и други „анти“, дори нанасяйки продукта върху предното стъкло с надеждата да решат дребни проблеми. Този метод на употреба обаче не само, че не се препоръчва, но и се забранява.

Причината е, че WD-40 съдържа минерално масло, което образува филм на повърхността. При нанасянето му снегът ще се придържа по-малко към предното стъкло, но шофьорът ще трябва да плати за това чрез влошаване на видимостта, което, както е добре известно, не е безопасно.

Собствениците на автомобили, които с най-добри намерения смазват перата на чистачките на предното си стъкло с WD-40, също могат да изпитат неприятни последици. След като включат чистачките за първи път, течността ще падне върху предното стъкло. В подобни случаи ще бъде трудно да се избегнат мазните петна и ярките отблясъци.

Много автомобилни „експерти" препоръчват използването на WD-40 за борба със замръзналите ключалки на вратите. Този съвет обаче по-скоро трябва да се класифицира като „вреден“. В редки случаи WD-40 може да помогне, но по-често влошава ситуацията толкова много, че шофьорите трябва да сменят ключалката и да харчат пари за скъпи ремонти.

WD-40 също така може временно да облекчи неприятното скърцане на пластмаса в колата, но има някои нюанси. Важно е да запомни, че преди всичко WD-40 е химикал, а химикалите винаги представляват риск за здравето - ако го пръскате в колата си, вие и вашите деца ще трябва да вдишвате вредни вещества. Второ, спреят не може да се използва върху поликарбонат, както е посочено в инструкциите.

Също така, някои собственици на автомобили използват WD-40, ако трябва да премахнат следи от битум от каросерията. Тогава обаче ще трябва да потърсите начини да измиете този продукт от боята.

0 от 500
  • #10
    5 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    До 1...За разлика от западняците които ремонтират с ,,купища пари ,,в сервиз рашанките си ремонтират в гаражите у дома и качват клипове ,доста пари са ми спестили а ти си чети западняшките указания ...вредно забранено и тн ...
  • #9
    7 rate up comment 0 rate down comment
    бре-бре! ( преди 3 месеца )
    *Глynaka не чете, той знае повече от производителя и пръска възбудено.
  • #8
    1 rate up comment 9 rate down comment
    Ех тези журналя ( преди 3 месеца )
    Първоначално е бил разработен като препарат предотвратяващ обледяването на самолетите.
  • #7
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Възмутен ( преди 3 месеца )
    Стига писари глупости. Това е идеален препарат против замръзване на ключалките на колите. Най - вече за по старите автомобили. Впръсква се в ключалките, където влиза ключа, на вратата където е заключващия механизъм и при това което излиза и показва отключена или заключена е вратата. Работи безотказно.
  • #6
    37 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    За първи път чувам, че WD40 е разработен специално против ръжда.Абревиатурата WD означава Water Displacer, преведено Воден Изместител/Отблъсквател или казано накратко "водоотблъсквател". Числото 40 е поредния номер рецепта, при опитите му за създаването му. В последствие разработчиците му са установили, че се справя също много добре с ръждясали крепежи и връзки....и не на последно място: WD40 никога не е бил смазващо средство (първоначалния ефект е такъв), а по-скоро е с отмиващо средство!
  • #5
    14 rate up comment 9 rate down comment
    Кво става с тия коме ( преди 3 месеца )
    За първи път чувам, че WD40 е разработен специално против ръжда
  • #4
    14 rate up comment 8 rate down comment
    Жива да не бях ( преди 3 месеца )
    За първи път чувам, че WD40 е разработен специално против ръжда
  • #3
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Жива да не бях ( преди 3 месеца )
    За първи път чувам, че WD40 е разработен специално против ръжда
  • #2
    23 rate up comment 2 rate down comment
    Омг ( преди 3 месеца )
    Понякога направо се чудя и аз защо цъкам като ми излезе поредната простотия във feeda
  • #1
    28 rate up comment 26 rate down comment
    Мемфис ( преди 3 месеца )
    Приложение на този артикул в области, които сте споменали може да се прилага само от ушанките в раша! Не се излагайте с подобни руски препечатки!