fallback

Suzuki отказа да даде Jimny на Toyota

Сътрудничеството между двата производителя изключва и друг легендарен модел

Сътрудничеството между Suzuki и Toyota продължава да се развива, но въпреки това двата производителя ще наложат някои ограничения в него. Първото от тях вече е факт - Suzuki е отказал да даде разрешение на партньора си да произвежда емблематичния SUV Jimny под марката Toyota, съобщава Autocar, като се позовава на свои източници.

„Това е все едно да помолим Toyota да ни позволи да продаваме Land Cruiser с емблема на Suzuki. Моделите, които са в основата на нашата марка, няма да бъдат споделяни и да се използват заедно от двете компании, които са наясно и уважават това решение", коментира представител на Suzuki.

Като част от сътрудничеството между Suzuki и Toyota, няколко модела в момента се продават и под двете марки. Това са Suzuki Baleno и Toyota Glanza, Suzuki Ertiga и Toyota Rumion, както и Suzuki Grand Vitara и Toyota Urban Cruiser Hyryder.

Suzuki обаче не иска да предостави Swift и Jimny за „бейджинжеринг“ (производство на автомобил под друга марка със смяна на емблемите и името), въпреки спада в продажбите. Това се отнася най-вече за Jimny, който стартира много силно, но в последно време резултатите му на пазара са по-ниски от очакванията.

„Факт е, че Toyota поиска да им предоставим възможността да продават „собствени“ Jimny и Swift, но ние учтиво отказахме. Тези два модела са неразделна част от ДНК-то на нашата марка и определят нейната идентичност, така че не трябва да се споделят“, казва още източникът от Suzuki.

fallback
  • #8
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Значи Сузукк Корола може, а Тойота Джимни не? Королата не е ли ДНК на Тойота - пластмасов кашон за превоз на хора и багаж отличаващ се с висока надеждност и нулева емоция?
  • #7
    Т ( преди 4 месеца )
    Добре изглежда джипчето, но е скъпо за фън Кар или за студентска кола. Не е нормално да е по-скъп от Витара.
  • #6
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Поредния мощно изхождащ се "разбирач"
  • #5
    Сепуко харакири ( преди 4 месеца )
    Kenefi, сър...
  • #4
    MaHuaK ( преди 4 месеца )
    Точно пък технологии от Swift и Jimny? То в тях няма нищо технологично и точно това им е хубавото, просто устроени и сглобени, без излишни неща и съответно здрави!
  • #3
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Неграмотници, какво е това "бейджинжеринг"? Това да не е нещо от Бейджин (Пекин)?Терминът е badge engineering, първото се произнася бадж, а второто приблизително енджиниъринг. Пълни кухавелници сте!
  • #2
    Жицата ( преди 4 месеца )
    Това технологий някакъв древен римски император ли е или неизвестен за мен химичен елемент?
  • #1
    Вова ( преди 4 месеца )
    Много правилно.Toyota стига са получавали технологий на готово.
fallback
Последни